Χρήσιμες επαφές του Δήμου Σπάρτης στην “ITB” Βερολίνου

0
267
ITB Berolinou (3)

ITB Berolinou (3)

Την Κυριακή 8 Μαρτίου έκλεισε τις πύλες της η διεθνής τουριστική έκθεση “ITB” Βερολίνου. Ο δήμος Σπάρτης συμμετείχε για πρώτη φορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αντιπροσωπεία που αποτελείτο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού κ. Χρήστο Αλεξάκο και τον προϊστάμενο του αντίστοιχου τμήματος κ. Χρήστο Μητράκο.

Η έκθεση ITB διατήρησε την πρωτοκαθεδρία ως η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως, καθώς φέτος σημειώθηκε νέο ρεκόρ επισκεπτών. Συγκεκριμένα 175.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της, εκ των οποίων οι 115.000 ήταν εμπορικοί επισκέπτες και οι υπόλοιποι ιδιώτες. Επίσης, συμμετείχαν 10.096 εκθέτες από 186 χώρες και ο κύκλος εργασιών υπολογίζεται στα 6,7 δισ. ευρώ. Κατά τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης παρευρέθησαν 5.180 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από 75 χώρες, καθώς και 127 διεθνείς αντιπροσωπείες, αποτελούμενες από αρχηγούς κρατών, πρέσβεις, υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς.

Θετικά είναι τα μηνύματα της γερμανικής αγοράς, αφού τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν αύξηση των κρατήσεων στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στη Γερμανία, καθοριστικό ρόλο στην πορεία των κρατήσεων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα προβλέπεται να διαδραματίσει η πορεία των συζητήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ανταποκρίσεις και τα δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ.

Στη διάρκεια της “ΙΤΒ” οι εκπρόσωποι του δήμου Σπάρτης είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής αγοράς. Μέσω του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου έγιναν επαφές με γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι και προσκλήθηκαν να επισκεφθούν το δήμο μας και να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του τουριστικού μας προϊόντος.

Επίσης συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας με το γραφείο του ΕΟΤ στη Γερμανία διά της εκπροσώπου κ. Αγαπάκη, τόσο σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, αποστολής πληροφοριακού υλικού όσο και πρόσκλησης δημοσιογράφων για στοχευμένη παρουσίαση σε γερμανικά ΜΜΕ.

Η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν υποδειγματική και εγκαινίασε με τον καλύτερο τρόπο τη σύνθεση των δυνάμεών μας, προσβλέποντας σε ενίσχυση του συνολικού τουριστικού προϊόντος στο μέλλον”, σημειώνει σε απολογιστική ανακοίνωσή του ο δήμος Σπάρτης.

ITB BerolinouITB Berolinou (1)ITB Berolinou (2)ITB Berolinou (4)ITB Berolinou (5)