Χριστούγεννα στο Δήμο Σπάρτης: Όλες οι εκδηλώσεις!

Στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου πρόκειται να σημάνει η έναρξη του χριστουγεννιάτικου χωριού στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Την τελετή θα συνοδεύσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη φιλαρμονική του δήμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Σπάρτης έχει ως εξής:

Από 22 Δεκεμβρίου 2017 έως και 2 Ιανουαρίου 2018

Μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό. Στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, στο πάρκο του Αγ. Νίκωνα (ΟΤΕ) και στην οδό Λυκούργου (μεταξύ Κ. Παλαιολόγου και Αγίου Νίκωνος) θα αναπτυχθούν φουσκωτά παιχνίδια, το σχολείο των ξωτικών, το ατελιέ του Πήτερ Παν, το σπίτι του Άη Βασίλη, το ταχυδρομείο του Βόρειου Πόλου, η φουσκωτή φάτνη, το τρενάκι, το μικρό καρουζέλ, η πίστα roller, η πίστα survivor, η baby παιδική χαρά, το έλκηθρο του Άη Βασίλη, τα 5 ξύλινα σπιτάκια γεμάτα εκπλήξεις και δράσεις (παραμύθια, κουκλοθέατρο, facepainting, χειροτεχνίες κλπ).

Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00′ έως τις 21.00′ (εκτός της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 17.00′). Η χρήση όλων των παιχνιδιών από τα παιδιά και όλα τα δρώμενα θα είναι δωρεάν.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

ώρα 10.30′

Στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar από τα γυμνάσια της πόλης μας και παράλληλες εκδηλώσεις με μουσική, happenings και παιχνίδια.

ώρα 19.00′

Στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου “Ευάγγελος Φιλιππόπουλος” (στο ισόγειο του κτιρίου της δημόσιας βιβλιοθήκης), χριστουγεννιάτικη συναυλία από τον Μουσικό Όμιλο Σπάρτης.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

ώρα 11.00′

Στο δημοτικό σχολείο Μυστρά – Αγίου Ιωάννη, χριστουγεννιάτικα παραμύθια και παιχνίδια από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας.

ώρα 18.00′

Στο δημοτικό σχολείο Μαγούλας, χριστουγεννιάτικα παραμύθια και παιχνίδια από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

ώρα 11.30′

Στο δημοτικό σχολείο Ξηροκαμπίου, χριστουγεννιάτικα παραμύθια και παιχνίδια από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας.

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

ώρα 18.00′

Στην κοινοτική αίθουσα Καρυών, χριστουγεννιάτικα παραμύθια και παιχνίδια από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

ώρα 12.00′

Στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, τραγούδια και κάλαντα από τη γυναικεία χορωδία του ΚΑΠΗ Σπάρτης και bazaar από το ΚΑΠΗ (συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου).

Ώρα 18.00′

Στο πολιτιστικό κέντρο Γκοριτσάς, χριστουγεννιάτικα παραμύθια και παιχνίδια από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

ώρα 12.00′

Στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κάλαντα από τη φιλαρμονική του δήμου.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου

ώρα 18.00′

Στην πολιτιστική αίθουσα “Μπακή” στο Καστόρι, χριστουγεννιάτικα παραμύθια και παιχνίδια από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας.

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κάλαντα από τη φιλαρμονική του δήμου.

Πέμπτη 4 & Παρασκευή 5 Ιανουαρίου

ώρες 10.00′ – 13.00′

Στο Μανουσάκειο Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Βίου, χριστουγεννιάτικο αστυνομικό μυστήριο. Δημιουργική απασχόληση για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Συντονίστριες: Γιαννακάκη Χαρά (αρχαιολόγος), Χατζηδημητρίου Ντίνα (νηπιαγωγός). Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται έως τις 29/12 στο τηλέφωνο 27310 21192.

Διοργανωτές των εκδηλώσεων είναι ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του δήμου.

Αρωγοί, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης, οι μουσικοί και ο μαέστρος της δημοτικής φιλαρμονικής, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, η Δημοτική Αστυνομία Σπάρτης, οι εργαζόμενοι του δήμου, τα μέλη του ΚΑΠΗ, το 300ό Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Σπάρτης και πλήθος εθελοντών.