2ος Καστόρειος Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου στις 21/12

0
217
2os Kastoreios Hmimarathonios Taygetou

Η τοπική κοινότητα Καστορείου του δήμου Σπάρτης, υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, προκηρύσσει τον 2ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου (ακριβής μέτρηση 22.400 μ) και παιδικό αγώνα 1 χλμ για παιδιά δημοτικού και 3 χλμ για παιδιά γυμνασίου και α΄ λυκείου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 21 Δεκεμβρίου στο Καστόρι.

Η ώρα διεξαγωγής ορίζεται στις 10.00′ πμ για τον ορεινό ημιμαραθώνιο, στις 11.00′ πμ ξεκινά ο αγώνας του 1 χλμ για παιδιά δημοτικού και στις 11.15′ ο αγώνας των τριών χλμ για παιδιά γυμνασίου και α΄ λυκείου. Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν πάνω στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου, απέναντι από την εκκλησία και έξω ακριβώς από τα γραφεία των φίλων του Ταϋγέτου “Η Λουσίνα”.

Πληροφορίες διαδρομής

Ο ορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο -στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου απέναντι από την εκκλησία. H διαδρομή είναι 22.400 μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από αυτά τα 22.400 μέτρα, τα 1.000 είναι άσφαλτος (4,48%), τα 5.400 χωματόδρομος (23,77%), ενώ τέλος τα μονοπάτια είναι 16.000 μέτρα (71,75%).

Υψομετρικά προφίλ

Η διαδρομή ξεκινά από τα 440 μ περίπου, φτάνει μέχρι τα 1.434 μ και καταλήγει στον τερματισμό στα 440 μ.

Ασφάλεια αγώνα

Πάνω στη διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί. Επίσης θα παρίσταται το Δίκτυο Ασυρματιστών Λακωνίας, που θα ενημερώνει άμεσα και έγκαιρα.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι και όσες έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Προτείνεται να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες και θα χρειαστούν αυξημένες ικανότητες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Πόντοι για τον Olympus Marathon

Ο αγώνας, κατόπιν συνεννόησης με την οργανωτική επιτροπή του Olympus Marathon, δίνει τους αντίστοιχους πόντους με βάση τα αποτελέσματα του κάθε δρομέα, ώστε αυτός να μπορέσει να συγκεντρώσει τα κατάλληλα μόρια προκειμένου να συμμετάσχει στον Olympus Marathon.

Τροφοδοσία

Θα υπάρχουν έξι σημεία τροφοδοσίας πάνω στη διαδρομή. Στα σημεία ανεφοδιασμού θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, σταφίδα και αλμυρά.

Ιατρική – ασύρματη κάλυψη

Πάνω στη διαδρομή θα βρίσκονται έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός, ενώ στο Καστόρι θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές, καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τις πέντε ώρες (μέχρι τις 15.00′).

Μοίρασμα αριθμών ΒΙΒ Νumber

Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου “Η Λουσίνα”, το Σάββατο 20/12 από τις 17.00′ έως τις 21.00′ και την Κυριακή 21/12 από τις 7.45′.

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη (στις 9.00′).

Αποδυτήρια – χώρος φύλαξης πραγμάτων αθλητών

Το γυμνάσιο και λύκειο του χωριού, όπου θα μπορούν οι δρομείς να αλλάξουν και να πλυθούν στα διαμορφωμένα αποδυτήρια, θα είναι στη διάθεσή τους και για τη φύλαξη των προσωπικών τους ειδών (με δική τους ευθύνη). Τα εν λόγω κτίρια βρίσκονται κοντά στο κέντρο του χωριού, πίσω από την κεντρική εκκλησία.

Έπαθλα και δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο, καθώς και δίπλωμα. Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες: ανδρών 17 – 29 ετών, 30 – 39 ετών, 40 – 49 ετών, 50 – 59 ετών, 60 & άνω και γυναικών 17 – 39 ετών, 40 – 59 ετών και 60 & άνω.

Επίσης με το τέλος του αγώνα θα δοθούν στον κάθε δρομέα προϊόντα και αναμνηστικά, με φροντίδα των κατοίκων του Καστορείου.

O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής.

Χρονομέτρηση

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με τσιπ που τοποθετείται στο πόδι. Μετά τον αγώνα το εν λόγω τσιπ επιστρέφεται.

Παροχή γευμάτων

Πριν τον αγώνα η οργανωτική επιτροπή θα προσφέρει ελαφρύ πρωινό και τσάι εντελώς δωρεάν. Μετά τον αγώνα θα προσφερθεί δωρεάν χειμωνιάτικο γεύμα στους δρομείς, καθώς και ντόπιο κρασί, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να γευματίσει σε κάποια από τις ταβέρνες του χωριού.

Εκδρομές για τους δρομείς

Φέτος θα οργανωθούν δύο διαφορετικές εκδρομές. Η μία θα είναι την παραμονή του αγώνα (20/12) και θα ξεκινήσει στις 10.00′ από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο), έξω από το ξενοδοχείο «Stanley». Η άλλη θα πραγματοποιηθεί την ημέρα του αγώνα (21/12) και θα ξεκινήσει και πάλι από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) στις 5.00′. Πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή δίνονται στα τηλέφωνα 6909389162, 6936853165 (Παύλος Γορανίτης).

Δωρεάν φιλοξενία αθλητών

Για όσους αθλητές επιθυμούν να έλθουν στο Καστόρι την παραμονή του αγώνα και αδυνατούν να μείνουν σε κάποια από τα καταλύματα της περιοχής, η οργανωτική επιτροπή έχει εξασφαλίσει τους χώρους του γυμνασίου, λυκείου και του δημοτικού του Καστορείου. Όποιος επιθυμεί μπορεί να διαμείνει εκεί δωρεάν, ενώ υπάρχουν και ειδικά διαμορφωμένα αποδυτήρια αλλά και μπάνια. Τα εν λόγω καταλύματα θα είναι στη διάθεση των δρομέων από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα, έως ότου αποχωρήσουν από το Καστόρι μετά το πέρας του αγώνα και των τελετών λήξεως.

Διαμονή αθλητών σε ξενοδοχεία

Όσοι φίλοι δρομείς επιθυμούν να έλθουν από τις προηγούμενες ημέρες στο Καστόρι, για τη διαμονή τους μπορούν να απευθυνθούν στα ξενοδοχεία του Καστορείου ή και στο γειτονικό Γεωργίτσι ή ακόμη μπορούν να διαμείνουν στη Σπάρτη, όπου υπάρχουν αρκετές επιλογές.

Συμμετοχές για τον αγώνα μπορείτε να στείλετε με τους εξής τρόπους:

– Ηλεκτρονικά στη φόρμα εγγραφής: https://results.chronolog.gr/registration.aspx…

– στο email: [email protected]

– τηλεφωνικά στο 6909389162, 6936853165 (Παύλος Γορανίτης)

– Δηλώνοντας συμμετοχή στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης (Δωριέων 11, Σπάρτη).

Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες επιθυμείτε σχετικά με τον αγώνα και την περιοχή, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 6909389162, 6936853165 (Παύλος Γορανίτης), 6977719682 (Γιώργος Οικονομάκης) ή στον διαδικτυακό τόπο tokastori.wordpress.com

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι ο Σύλλογος Φίλων Ταϋγέτου “Η Λουσίνα”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστορείου “Ο Πολυδεύκης”, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βορείου Λακεδαίμονος, η Αθλητική Ένωση Πελλάνας – Καστορείου, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου “Ο Κάστωρ”, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Καστορείου, η ΛΕΦΩΣ, η Ελληνικής Ομάδα Διάσωσης, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, το 300ό Σύστημα Προσκόπων Σπάρτης και η ομάδα “Ετοιμοκλής”.

Αγώνες παίδων

Όπως προαναφέρθηκε, φέτος θεσμοθετούνται δύο αγώνες παιδιών, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν μετά την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου:

1) Αγώνας 1 χλμ για παιδιά δημοτικού: Θα ξεκινήσει στις 11.00′ πμ στη διαδρομή πλατεία Καστορείου – Άγιος Μάμμας – πλ. Καστορείου.

2) Αγώνας 3 χλμ για παιδιά γυμνασίου και α΄ τάξης λυκείου: Θα ξεκινήσει στις 11.15′ πμ στη διαδρομή πλατεία Καστορείου – Καστρί – πλ. Καστορείου.

Σε όλα τα παιδιά και των δύο αγώνων θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές πριν τον αγώνα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων

Σάββατο 20/12

– 10.00′ πμ: Αναχώρηση διήμερης εκδρομής από πλ. Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο)

– 11.00′ πμ: Εκδρομή διάρκειας περίπου τριών ωρών στο Φαράγγι των Μύλων, υπό την οδήγηση του Συλλόγου Φίλων Βορ.Ταϋγέτου “Η Λουσίνα”

– 14.00′: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πούλμαν διήμερης εκδρομής και τακτοποίηση δρομέων στα ξενοδοχεία ή στα δημόσια κτίρια όπου θα φιλοξενηθούν, ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

– 17.00′: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή τσιπ και BIB Number.

– 19.00΄: Προγραμματισμένη έναρξη χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης μίνι συναυλίας.

– 21.00′: Κλείσιμο γραμματείας.

Κυριακή 21/12

– 5.00′ πμ: Αναχώρηση μονοήμερης εκδρομής από πλ. Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο).

– 7.45′ πμ: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή τσιπ και BIB Number.

– 9.00′ πμ: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πούλμαν μονοήμερης εκδρομής.

– 10.00′ πμ: Εκκίνηση ημιμαραθωνίου δρόμου.

– 11.00′ πμ: Εκκίνηση αγώνα 1.000 μέτρων για παιδιά δημοτικού.

– 11.15′ πμ: Εκκίνηση αγώνα 3.000 μέτρων για παιδιά γυμνασίου και α΄ λυκείου.

– 12.00′ μ: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πρώτου δρομέα.

– 15.00′: Λήξη ορεινού ημιμαραθωνίου.

– 15.05′: Απονομές – τελετή λήξης.

– 16.15′: Αναχώρηση εκδρομών για Αθήνα.