«Η Αρχαία Αγορά αποτελεί κεφάλαιο για την επιστήμη»

0
389
arxaia agora Spartis 8

arxaia agora Spartis 8

Μια σπουδαία ομιλία του διευθυντή της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, κ. Emanuele Greco, φιλοξένησε χθες το απόγευμα η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου.

Το ακροατήριο καλωσόρισε η κ. Μεταξία Παπαποστόλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος και οι εκπρόσωποι των Εφορειών Βυζαντινών και Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κ.κ. Ντουβή και Σουχλέρης.

Ο καταξιωμένος καθηγητής προχώρησε ακολούθως σε παρουσίαση της αρχαίας αγοράς, αναπτύσσοντας και τους λόγους για τους οποίους η τελευταία πρέπει να τύχει περαιτέρω ανασκαφικής έρευνας. Παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία, τεκμήρια και κάνοντας αναφορές στην αρχαία γραμματεία και έως τώρα έρευνα, εξέφρασε την πεποίθηση πως το εν λόγω μνημείο αποτελεί σπουδαίο κεφάλαιο για την επιστήμη, το οποίο οφείλουμε να μελετήσουμε διεξοδικά. Την ομιλία του συνόδευε παράλληλη προβολή διαφανειών με φωτογραφικές και αρχιτεκτονικές απεικονίσεις.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου, η Ε΄ ΕΠΚΑ και η Ε΄ ΕΒΑ.

arxaia agora Spartis 1arxaia agora Spartis 2arxaia agora Spartis 16arxaia agora Spartis 3arxaia agora Spartis 4arxaia agora Spartis 5arxaia agora Spartis 6arxaia agora Spartis  7arxaia agora Spartis 9arxaia agora Spartis 10arxaia agora Spartis 11arxaia agora Spartis 12arxaia agora Spartis 13arxaia agora Spartis 14arxaia agora Spartis 15arxaia agora Spartis 17