Άγνοια δηλώνει το Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα της νεοσύστατης Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Σπάρτης

Αυτό προκύπτει από την έγγραφη απάντηση σχετικής αναφοράς την οποία είχε καταθέσει ο Θανάσης Δαβάκης στη βουλή σχετικά με τη μη εφαρμογή των προβλεπόμενων ως προς τη διαχείριση των ιατροδικαστικών περιστατικών του νομού Λακωνίας.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης αναφέρει στην απάντησή του ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου δεν ήταν ενήμερη για τα προβλήματα λειτουργίας της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Σπάρτης και θα προβεί σε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος στην απάντησή του ενημερώνει τον κ. Δαβάκη ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου του, έπειτα και από σχετική επιστολή του διοικητή του νοσοκομείου Σπάρτης, ζήτησε τη συνδρομή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου για τον ορθό καταμερισμό και ισοκατανομή των ιατροδικαστικών πράξεων μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας, με απώτερο στόχο την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.