Άκρως επιτυχημένα τα φετινά “Θεράπνεια”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου στη Σκούρα η 2η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών “Θεράπνεια 2016”, μια ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σκούρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κεφαλά, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Γκοριτσάς και του Χορευτικού – Πολιτιστικού συλλόγου Αγίων Αναργύρων “Η Ελαία”.

Τα τμήματα της Χορευτικής Ομάδας Θεραπνών και τα φιλοξενούμενα χορευτικά των πολιτιστικών συλλόγων Βατίκων και Ξηροκαμπίου παρουσίασαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα του κοινού, που γέμισε, παρά τις κακές καιρικές προβλέψεις, τον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου. Όλα τα συγκροτήματα πλαισιώθηκαν μουσικά από εξαμελή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.

Therapneia 2016 (2)

Η Χορευτική ομάδα Θεραπνών και οι συνδιοργανωτές σύλλογοι ευχαριστούν για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθειά τους το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, τα χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων Βατίκων και Ξηροκαμπίου και τις χοροδιδασκάλους τους κ.κ. Διονυσία Μπουρτσουκλή και Βασιλική Βορβή αντίστοιχα, τον χοροδιδάσκαλο της Χορευτικής Ομάδας Θεραπνών κ. Κωνσταντίνο Κοτσώνη, τον αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Φλώρο, τον πρόεδρο της ΤΚ Σκούρας κ. Σαράντο Παγώνη, την κ. Ελένη Ανδριτσάκη, την κ. Νικολέτα Κούρου, τους εθελοντές που δούλεψαν σκληρά και με κάθε τρόπο για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης, τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης (μεταξύ των οποίων και το laconialive.gr).

Therapneia 2016 (3)

Τέλος, ολόψυχες ευχαριστίες απευθύνονται από τους διοργανωτές σε όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία και το θερμό χειροκρότημά τους. Το ραντεβού ανανεώνεται για το επόμενο καλοκαίρι, στα «Θεράπνεια 2017» στον Κεφαλά.