Άμεση λύση στο ζήτημα της εγκληματικότητας ζητούν οι κάτοικοι της Παλαιοπαναγιάς

Καμία προοπτική βελτίωσης ούτε ουσιώδη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση δεν βλέπουν οι κάτοικοι της Παλαιοπαναγιάς στο πρόβλημα της παραβατικότητας των ρομά, όπως αναφέρουν σε ψήφισμα που εξέδωσαν μετά και τη συνέλευση που πραγματοποίησαν προ ημερών με αφορμή νέα επίθεση ξυλοδαρμού και κλοπής. Όπως υποστηρίζουν, το κράτος μέσω των οργάνων του εξακολουθεί να αγνοεί τις εκκλήσεις τους και δεν λαμβάνει μέτρα για την προστασία των ίδιων και των περιουσιών τους, αφού το σύνολο σχεδόν των κατοίκων έχουν πέσει θύματα τουλάχιστον μία φορά.

“Η κοινωνική διάσταση του θέματος έχει πολύ βαθιές ρίζες και εντοπίζεται μεταξύ άλλων στη χρόνια αδυναμία του κράτους να εντάξει την κοινωνική αυτή ομάδα στην εύρυθμη καθημερινότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται” λένε μεταξύ άλλων σε πόρισμα που απέστειλαν στα ΜΜΕ, ξεκαθαρίζοντας πως λειτουργούν ακομμάτιστα και πως διαχωρίζουν τη θέση τους “από το πολιτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι” που θεωρούν πως παίζεται σε βάρος τους.

Καλούν τέλος για μια ακόμη φορά την Πολιτεία να μεριμνήσει άμεσα, προκειμένου να εξαλειφθεί η πλήρης ανομία που επικρατεί στην περιοχή και η οποία τούς προξενεί ανασφάλεια, φόβο και αισθήματα οργής και θυμού.