Άμεσος ο κίνδυνος για το ΤΕΙ Σπάρτης

syskepsi gia TEI (11)

syskepsi gia TEI (11)

Σύσκεψη με αντικείμενο τη δραστική μείωση των εργαστηρίων στο ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής και τη συνακόλουθη υποβάθμισή του πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο διοικητήριο Λακωνίας.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, της περιφέρειας και του δήμου, υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου, της εκκλησίας, καθώς και φοιτητές. Διά της απουσίας της έλαμψε -παρότι προσκλήθηκε- η διοίκηση του ΤΕΙ, ο πρόεδρος και το εκπαιδευτικό προσωπικό, γεγονός που χαρακτηρίστηκε από όλους τους παρισταμένους ως προσβολή στην τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της.

Όπως ειπώθηκε, αυτή τη στιγμή το τμήμα λειτουργεί με 700 περίπου ενεργούς φοιτητές και τρεις μόνιμους καθηγητές. Η απόφαση για περικοπή του προγράμματος σπουδών ελήφθη από τη διοίκηση στην Καλαμάτα λόγω έλλειψης πιστώσεων και διδακτικού προσωπικού.

Κοινός τόπος όλων των ομιλητών της σημερινής συνεδρίασης υπήρξε η διαπίστωση ότι η μείωση των εργαστηρίων σε ένα τμήμα τεχνολογικής κατεύθυνσης όπως αυτό της Σπάρτης το καθιστά μη ανταγωνιστικό, με ορατό τον κίνδυνο να πάψει να έχει ζήτηση στα μηχανογραφικά δελτία και άρα να υπάρχει (τουλάχιστον στην πόλη μας). Ευνόητο είναι πως μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει τεράστια αναστάτωση στους φοιτητές, αλλά και πνευματικό, οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα στην περιοχή. Άλλωστε, το ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής είναι από τα πλέον δημοφιλή, με καταξίωση στην ακαδημαϊκή κοινότητα και επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

Αυτό λοιπόν που σήμερα αποφασίστηκε να επιδιωχθεί, μέσω κοινής δήλωσης, θα είναι η αναβάθμιση του ΤΕΙ με άμεση στελέχωσή του ώστε να μην κινδυνεύσει, αλλά και η ίδρυση δεύτερου τμήματος προκειμένου να υπάρξει αυτόνομη/ανεξάρτητη σχολή στη Σπάρτη.

syskepsi gia TEIsyskepsi gia TEI (1)syskepsi gia TEI (2)syskepsi gia TEI (3)syskepsi gia TEI (4)syskepsi gia TEI (5)syskepsi gia TEI (6)syskepsi gia TEI (7)syskepsi gia TEI (8)syskepsi gia TEI (9)syskepsi gia TEI (10)