“Άνοιγμα” στον ιαπωνικό τουρισμό επιχειρεί η Λακωνία

Iapones Laconia (6)

Iapones Laconia (5)

Ενδεκαμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες του Τόκυο πέρασε το σαββατοκύριακο στη Λακωνία, προκειμένου να γνωρίσει τον τόπο, τις συνήθειες, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία που αποβλέπει στην ενίσχυση της τουριστικής ροής από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου σε πελοποννησιακούς προορισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί του Σαββάτου 17/10 έγινε η υποδοχή των ιαπώνων στο νομό μας και στη συνέχεια η μετάβαση και ξενάγησή τους στο Κάστρο και την ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Σκούρος και η περιφερειακή σύμβουλος εντεταλμένη για θέματα τουρισμού κ. Ματούλα Μπελεγρή παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων, παρουσία και τοπικών δημοσιογράφων, σε κεντρικό εστιατόριο της Σπάρτης. Το καλό κλίμα και η γνωριμία επισφραγίστηκαν με προσφορά τοπικών προϊόντων σε κάθε μέλος της ιαπωνικής αντιπροσωπείας ως δώρο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το δείπνο υπήρξε προσφορά του καταστήματος.

Iapones Laconia (1)

Την Κυριακή το πρωί οι ιάπωνες, έχοντας διανυκτερεύσει στο Μυστρά, επισκέφθηκαν το Κάστρο και εν συνεχεία το Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη. Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Γύθειο, τα σπήλαια Διρού και την Τσίπα, απ΄ όπου και αναχώρησαν για τη Μεσσηνία.

Iapones Laconia (6)Iapones Laconia (2)Iapones Laconia (3)Iapones Laconia (4)Iapones Laconia (7)Iapones Laconia (8)Iapones Laconia (9)Iapones Laconia (10)Iapones Laconia (11)