Άνοιγμα του Δήμου Σπάρτης στην τουριστική αγορά της Πολωνίας

Στη μεγάλη έκθεση τουρισμού και γαστρονομίας για την Ελλάδα, Grecka Panorama και Greek Food Show, το περασμένο σαββατοκύριακο (1-2 Δεκεμβρίου) στη Βαρσοβία, έλαβε μέρος για πρώτη φορά ο δήμος Σπάρτης.

Η έκθεση, που φέτος συγκέντρωσε πάνω από 9.000 επισκέπτες, διοργανώνεται στην Πολωνία από το 2015. Οι μεγάλοι tour operators της χώρας αυτής είχαν και πάλι σημαντική παρουσία, με περίπτερα και ελκυστικές προσφορές για την Ελλάδα.

Άλλωστε η Ελλάδα βρέθηκε το 2018 στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των πολωνών, καταλαμβάνοντας μερίδιο 31% στο σύνολο των κρατήσεων. Η μεγάλη δυναμική της πολωνικής αγοράς διαφαίνεται στις αφίξεις πολωνών στη χώρα μας, όπου τα τελευταία τρία χρόνια σημειώθηκε αύξηση 60%, από 600.000 το 2015 σε 960.000 φέτος (στοιχεία έως τον Οκτώβριο).

Ο δήμος Σπάρτης φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ.κ. Θωμά Δούρο και Δημήτρη Βλαχάκο, οι οποίοι είχαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, ενώ παρείχαν επίσης πληροφοριακό υλικό και αναμνηστικά του δήμου στους πολωνούς επισκέπτες.

Η παρουσία του δήμου Σπάρτης στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για το 2018 ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του στην «Athens International Tourism Expo», που διεξάγεται 7 με 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.