Άνοιξε η πλατφόρμα καταγραφής των φόρων υπέρ τρίτων

ypourgeio Anaptyxis

ypourgeio Anaptyxis

Σε λειτουργία βρίσκεται από προχθές ο ιστότοπος του υπουργείου Ανάπτυξης (http://ggevm.cloudapp.net/) στον οποίο οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν επώνυμα ή ανώνυμα τις εισφορές που καταβάλλουν υπέρ τρίτων, αλλά και να εκφράζουν τις απόψεις τους για αυτές.

Οι χρεώσεις υπέρ τρίτων αποτελούν φόρους, εισφορές ή τέλη που πληρώνουν όλοι οι πολίτες μέσα από τις καθημερινές τους συναλλαγές και καταλήγουν σε άλλο φορέα από αυτόν που ο πολίτης πραγματοποιεί τη συναλλαγή. Υπάρχουν εκατοντάδες χρεώσεις υπέρ τρίτων οι οποίες έχουν ως δικαιούχους το δημόσιο, δήμους, ομοσπονδίες, συλλόγους, ινστιτούτα, συνδικάτα ή άλλους φορείς.

Ο σκοπός αυτού του ιστότοπου είναι να να γίνει μία πλήρης χαρτογράφηση των χρεώσεων υπέρ τρίτων, καθώς και να εκφράσουν οι πολίτες την άποψή τους για αυτούς. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θέλει με αυτόν τον τρόπο να επαναξιολογήσει αυτούς τους φόρους και τις χρεώσεις. Ο χρήστης, για να καταθέσει την άποψή του, πρέπει πρώτα να εγγραφεί στον ιστότοπο με ένα απλό ψευδώνυμο και ένα email. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ανωνυμία.