Άνοιξε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Σπάρτης με ευχές για υγεία, αγάπη, ελπίδα και ειρήνη

Αφιερωμένες στα παιδιά είναι για μια ακόμα χρονιά οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Σπάρτης. Το χριστουγεννιάτικο χωριό που κοσμεί την κεντρική πλατεία Σπάρτης και το πάρκο το ΟΤΕ ξεκίνησε τη λειτουργία του χθες, συνοδεία χριστουγεννιάτικων μελωδιών από τη γυναικεία χορωδία του ΚΑΠΗ Σπάρτης.

Η επίσημη πάντως έναρξη θα δοθεί  σήμερα Κυριακή στις 12.00′ το μεσημέρι.

Φουσκωτά παιχνίδια, το σπίτι του Άη Βασίλη, το ταχυδρομείο, το τρενάκι, πίστα roller, πίστα survivor, το έλκηθρο του Άη Βασίλη, τα ξύλινα σπιτάκια με face painting και χειροτεχνίες είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που προσφέρονται δωρεάν για όλους.

Στην πλατεία λειτουργεί επίσης bazaar από το ΚΑΠΗ και συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Υγεία, Αγάπη, Ελπίδα και Ειρήνη…

Με αυτές τις λέξεις, που πρωταγωνιστούν τις μέρες των Χριστουγέννων και στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας και πίστης στις καρδιές των ανθρώπων, προσκαλεί τον κόσμο να απολαύσει τις γιορτές ο δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Βαλιώτης.

Όπως αναφέρει στο ευχετήριο μήνυμά του, οι λέξεις αυτές “αποτελούν μηνύματα που μας καλούν να ενώσουμε τις προσδοκίες μας, δήμος και πολίτες, με επίκεντρο τον άνθρωπο και να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη και η ανιδιοτελής προσφορά μετατρέπει το ατομικό σε συλλογικό και κτίζει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Τούτες τις μέρες, που πορευόμαστε όλοι ένα δύσκολο και δύσβατο δρόμο, που τα προβλήματα δε λείπουν από τα περισσότερα σπίτια και πολλοί από τους συνανθρώπους μας νιώθουν πιεσμένοι και απογοητευμένοι, ας μεταστρέψουμε τον πόνο και την αδικία, σε χαρά, ανακούφιση, δημιουργία.

Ας αφήσουμε για λίγο τα προβλήματά μας κι ας επιτρέψουμε στο πνεύμα των εορτών να φέρει γαλήνη στην ψυχή μας. Ας χτυπήσουμε την πόρτα του συνανθρώπου μας, του γείτονα, του αδύναμου συμπολίτη μας κι ας προσφέρουμε απλόχερα την αγάπη και τη βοήθειά μας.

Ας προσφέρουμε ό,τι μπορεί ο καθένας από το υστέρημα μας σε όποιον έχει ανάγκη, ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στην πόλη μας, κάνοντας την αλληλεγγύη δύναμη της κοινωνίας μας.

Η δημοτική αρχή, παρά τα προβλήματα που όλοι βιώνουμε, παρά τις καθημερινές δυσκολίες, αγωνίζεται με όσες δυνάμεις διαθέτει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πλάι στον πολίτη και ειδικά δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όχι μόνο τούτες τις γιορτινές μέρες, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου.

Με αυτές τις σκέψεις, με πίστη και ελπίδα, εύχομαι ολόψυχα η νέα χρονιά να φέρει μαζί της μια καλύτερη πορεία για την πατρίδα μας, μια ελπιδοφόρα προοπτική για τη νεολαία μας, αξιοπρεπή διαβίωση για όλους μας και… περισσότερη ανθρωπιά.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!”.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.