Άνοιξε το Taxis… έκλεισαν οι λογιστές! Κινητοποιήσεις και στη ΔΟΥ Σπάρτης

louketoΚλείνουν τα κομπιούτερ τους οι λογιστές – φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της εφαρμογής στο taxis. Παράλληλα, αύριο Πέμπτη προχωρούν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.

Η αποχή έχει στόχο τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών των εν λόγω επαγγελματιών, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. «Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί –πολύ απλά– δεν θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Σε πρώτη φάση η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Το ΟΕΕ καλεί επίσης τα μέλη του να λάβουν μέρος στις αυριανές κινητοποιήσεις. Στη Σπάρτη η διαμαρτυρία θα γίνει στις 10 το πρωί στα γραφεία της ΔΟΥ.