“Άρης Σταθάκης” ονομάζεται πλέον το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Σπάρτης

Με την πεποίθηση ότι μέσα από την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων θα επιτευχθεί σωστή οδική συμπεριφορά για ένα μέλλον χωρίς ατυχήματα, ο Δήμος Σπάρτης και η Λέσχη Αυτοκινήτου πραγματοποίησαν χθες την τελετή ονομασίας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής σε “Άρης Σταθάκης”. Ο αείμνηστος λάκωνας δημοσιογράφος αγωνίστηκε άλλωστε όσο λίγοι για την οδική ασφάλεια.

Παρουσία μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου Σπάρτης, η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του δημάρχου Ευάγγελου Βαλιώτη και ακολούθησαν η αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Hλίας Στρατηγάκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Μοιράγιας, ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης Δημοσθένης Ματάλας, ο εκπρόσωπος του δήμου Μονεμβασίας αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο εκπρόσωπος του αστυνομικού διευθυντή Λακωνίας Γεώργιος Νιάρχος, ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Σπάρτης Λάμπρος Λαμπρόπουλος, ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του Άρη Σταθάκη Δημήτρης Διατσίδης και η κόρη του τιμώμενου και πρόεδρος του Ιδρύματος “Άρης Σταθάκης” Χριστίνα Σταθάκη.

Σε κλίμα συγκίνησης ο κ. Βαλιώτης και η κ. Σταθάκη προχώρησαν στα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης επιγραφής, κάνοντας πράξη την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Το πάρκο, που δημιουργήθηκε επί δημαρχίας Δημοσθένη Ματάλα, απέκτησε πλέον το δικό του όνομα: “Άρης Σταθάκης”. Στη συνέχεια ο δήμαρχος παρέδωσε στη σύζυγο και την κόρη του δημοσιογράφου δώρα και μία αναμνηστική πλακέτα.

Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε και ημερίδα με θέμα την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στην αίθουσα “Ευάγγελος Φιλιππόπουλος” του πνευματικού κέντρου Σπάρτης.

Οι εκδηλώσεις ήταν μία συνδιοργάνωση του Δήμου με τη Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης, το Ίδρυμα “Άρης Σταθάκης”, την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας και την Τροχαία Σπάρτης.

Εξάλλου, ο δήμος σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία συνεχίζει τη λειτουργία του ανακαινισμένου πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, καθημερινά 9.00′ με 13.00′. Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορούν να το επισκεφθούν σχολεία από ολόκληρο το νομό, κατόπιν συνεννόησης.