Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Γιαννακάκη, με θέμα “Λακωνίας τόπος: Μνημεία, Άνθρωποι, Τοπία – Ο Λογκανίκος και οι κοινότητες του βόρειου Ταϋγέτου. Τα αρχαία και βυζαντινά μνημεία της Λακεδαίμονος” θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Αυγούστου και ώρα 20.15′ στο δημοτικό σχολείο Λογκανίκου.

Η έκθεση περιλαμβάνει τριάντα πέντε έργα του ζωγράφου που αποτυπώνουν και ζωντανεύουν, με νοσταλγία και αγάπη, μνημεία, τοπία, ανθρώπους και ιστορίες του τόπου μας, και κυρίως του Λογκανίκου και των κοινοτήτων του βορείου Ταϋγέτου. Ξεχωριστή ενότητα αποτελούν τα έργα του για τα μνημεία της αρχαίας Σπάρτης, μέσα από τις απεικονίσεις του ρωμαϊκού θεάτρου, της ακρόπολης, του ιερού της Ορθίας Αρτέμιδος, του Πλατανιστά, καθώς και του ιερού του Αμυκλαίου Απόλλωνα.

Των εγκαινίων θα προηγηθούν ομιλίες για το έργο του ζωγράφου. Συνολικά το έργο του θα παρουσιάσουν η ιστορικός τέχνης κ. Γεωργία Κακούρου – Χρόνη και ο αρχαιολόγος κ. Λεωνίδας Σουχλέρης. Επίσης για τα ζωγραφικά έργα του Γ. Γιαννακάκη που αφορούν το ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα και το ρωμαϊκό θέατρο της Σπάρτης θα μιλήσουν ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος Αμυκλών κ. Σταύρος Βλήζος και ο αρχιτέκτων μηχανικός, μελετητής της εγκεκριμένης μελέτης για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης κ. Γουλιέλμος Σ. Ορεστίδης.

Σε περίπτωση βροχής, οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Λογκανίκου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου με ωράριο 20.00′ – 22.30′.