Έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Μπουγάδη με θέμα τους ανθρώπους

Έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Μπουγάδη θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως 14 τις Σεπτεμβρίου στο πρώην δημοτικό σχολείο Ριζάς.

Το θέμα της έκθεσης είναι “οι άνθρωποι” και αποτυπώνει την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων στο περιθώριο της ζωής, την κοινωνική αδικία, την φτώχεια και το μαράζωμα του λαού.

Ο Αλέξανδρος Μπουγάδης γεννήθηκε στην Σπάρτη, όπου και ζει μόνιμα.
Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και είναι λάτρης της φωτογραφίας, με την οποία ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά από το 2010.

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε τουριστικά περιοδικά και οδηγούς δήμων, σε ΜΜΕ της Ελλάδος, σε ευχετήριες κάρτες αλλά και στο Βικιπαίδεια. Έχει επίσης λάβει μέρος στο Λεύκωμα my_greece των εκδόσεων Bell το 2017, σε φωτογραφικό ημερολόγιο του 2017, σεεικαστικό ανθολόγιο 2017-2018 και 2019-2020 των εκδόσεων Όστρια, στην έκθεση φωτογραφίας Greece in Focus στην Myro Gallery Θεσσαλονίκης, στην έκθεση και λεύκωμα του project My_villages της φωτογραφική ομάδας Gr Events Instagram, που παρουσιάστηκε στην ΔΕΘ το 2019 και στην 5η πολιτιστική εβδομάδα του Ωδείου Μελοποιία στην Σπάρτη το 2019.

Τον Απρίλιο του 2018 έλαβε συμμετοχή από την ομάδα Gr Events Instagram στο πρόγραμμα My_Andros φωτογραφίζοντας την Άνδρο για τον τουριστικό οδηγό του δήμου. Το πρόγραμμα έλαβε το Tourism Awords 2019 βραβείο του υπουργείο Τουρισμού.
Το Σεπτέμβριο του 2019 με την ομάδα Gr Events Instagram συμμετείχε στο progect My_Lipsi και συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση. Έχει διακριθεί ακόμη από το meteo.gr το 2018 και το 2019.

Το 2018 έλαβε το χρυσό βραβείο καλύτερης φωτογραφίας Paris Awards, τον Ιανουάριο του 2019 το διεθνές χρυσό βραβείο καλύτερης ασπρόμαυρης φωτογραφίας USA και τον ον Απρίλιο του 2020 το πανελλαδικό χρυσό βραβείο με θέμα “φωτογραφίζουμε εντός” που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός HIT fm 93,6 της Λέσβου.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα Ομίλου UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Σπάρτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαφείου – Ριζά.

Το ωράριο της έκθεσης θα είναι 19.00′ – 22.00′ και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος στον χώρο θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν πρόσκληση, λόγω των μέτρων προστασίας κατά του Covid 19.