Έκκληση και πρωτοβουλία του δήμου Μονεμβασίας για rapid test σε ταξιδιώτες και κατοίκους

φωτό αρχείου

Δωρεάν rapid test θα προσφέρει ο δήμος Μονεμβασίας από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη. Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου Ηρακλή Τριχείλη:

“Ενόψει της εορτής του Πάσχα πολλοί δημότες, φοιτητές, στρατεύσιμοι, έχοντες δεύτερη κατοικία, θα έρθουν στο δήμο μας παρά τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων. Ήδη αυτό συμβαίνει όπως θα έχετε διαπιστώσει.

Ο δήμος Μονεμβασίας με τις προσπάθειες όλων έχει καταφέρει να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά τη διασπορά της νόσου Covid-19.

Προκειμένου να διασφαλιστεί το καλό επίπεδο υγείας στο δήμο μας και για την προστασία όλων μας, κάνω έκκληση προς αυτούς που πρόκειται να μετακινηθούν στον τόπο καταγωγής τους αλλά και γενικότερα στους κατοίκους του δήμου: όλοι θα μπορούν όλοι να υποβληθούν σε δωρεάν rapid test ανίχνευσης κορωνοϊού στους Μολάους και τη Νεάπολη.

Ο δήμος θα διαθέσει επιπλέον rapid tests προκειμένου να γίνονται εύκολα και δωρεάν.

Ο έλεγχος θα γίνεται:

1. Στους Μολάους στη μαθητική εστία από κλιμάκιο του δήμου.

2. Στη Νεάπολη στο κέντρο υγείας.

Τα tests θα γίνονται από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη και ώρες 10 πμ – 1 μμ.

Συνιστάται:

  • Να προσπαθήσετε να κρατήσετε για μερικές ημέρες τουλάχιστον πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι σας με μεγάλη υπευθυνότητα τα μέτρα προστασίας αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις – συγκεντρώσεις – παρέες.
  • Να αναβάλετε το ταξίδι σας αν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, κοιλιακά άλγη, εμετούς και διάρροιες.
  • Να φοράτε τη μάσκα προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας, και στους χώρους προσέλευσης και αναμονής ταξιδιωτών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό.
  • Να χρησιμοποιείτε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα ή μαντιλάκια σε όλες τις δραστηριότητές σας στη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Να παρακολουθείτε προσεκτικά την υγεία σας, παραμένοντας σε διακριτική απομόνωση από τους δικούς σας για τέσσερις ημέρες από την επιστροφή σας και μετά, εφόσον δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα στην υγεία σας να επικοινωνήσετε με τα άτομα που είχατε στενές σχέσεις ή επαφές πριν την αναχώρησή σας και να ενημερωθείτε για την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος σε αυτούς.

Κλείνοντας θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλους μας, να γιορτάσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο, να φοράμε τις μάσκες μας, να αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες συναντήσεις με ανθρώπους που δεν μένουμε στην ίδια στέγη, να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες και τους γνωστούς μας.

Μένουμε ασφαλείς, προστατεύουμε τους αγαπημένους και τον τόπο μας”.