Έκκληση Τριχείλη προς όσους επιστρέψουν στον τόπο τους για τις γιορτές

Ανακοίνωση του δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη για τους επιστρέφοντες στα σπίτια τους λόγω των εορτών:

“Ως δήμαρχος Μονεμβασίας, για λόγους πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού και προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά της νόσου covid-19 στον δήμο Μονεμβασίας εν’ όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την αναμενόμενη “επανένωση οικογενειών” και τις επιστροφές στον τόπο καταγωγής τους, φοιτητών, στρατευσίμων και νέων εργαζομένων από επιβαρυμένες με τη νόσο covid-19 περιοχές και μετά από συνεργασία με τους υπεύθυνους φορείς του δήμου μας, απευθύνω την παρακάτω παράκληση-έκκληση-σύσταση προς τους ανωτέρω και γενικά προς όλους τους δημότες:

Ο δήμος Μονεμβασίας με τις προσπάθειες όλων έχει καταφέρει να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά την διασπορά της νόσου covid-19. Προκειμένου να διασφαλιστεί το καλό επίπεδο υγείας στον δήμο μας και για την προστασία όλων μας, έρχομαι να κάνω έκκληση προς αυτούς που πρόκειται να μετακινηθούν στον τόπο καταγωγής τους:

  • Να προσπαθήσετε να κρατήσετε για επτά ημέρες, τουλάχιστον, πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι σας με μεγάλη υπευθυνότητα τα μέτρα προστασίας αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις-συγκεντρώσεις-παρέες.
  • Να αναβάλλετε το ταξίδι σας αν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, κοιλιακά άλγη, εμέτους και διάρροιες.
  • Να φοράτε τη μάσκα προστασίας καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ως και στους χώρους προσέλευσης και αναμονής ταξιδιωτών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό.
  • Να χρησιμοποιείτε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα ή μαντηλάκια σε όλες τις δραστηριότητές σας στη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Να παρακολουθήσετε προσεκτικά την υγεία σας, παραμένοντας σε διακριτική απομόνωση από τους δικούς σας για τέσσερις ημέρες από την επιστροφή σας και μετά, εφόσον δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα στην υγεία σας, να επικοινωνήσετε με τα άτομα που είχατε στενές σχέσεις ή επαφές πριν από την αναχώρησή σας και να ενημερωθείτε για την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος σε αυτούς.

Θα μπορείτε να υποβληθείτε σε δωρεάν rapid test ανίχνευσης κορωνοϊού στους Μολάους και Νεάπολη μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους φορείς του δήμου μας (νοσοκομείο Μολάων, ΚΥ Νεάπολης).

Ο δήμος Μονεμβασίας θα εφοδιάσει με επιπλέον rapid test προκειμένου να γίνονται εύκολα και δωρεάν.

Ο έλεγχος θα γίνεται:

1. Στους Μολάους στη μαθητική εστία από κλιμάκιο του νοσοκομείου Μολάων

2. Στη Νεάπολη στο κέντρο υγείας

3. Τα test θα γίνονται από τις 21 έως 24 Δεκεμβρίου, ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη και ώρες 10.00′ πμ – 14.00.’

Κλείνοντας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλους μας όλους μας να κρατήσουμε αυστηρά μια πολύ μικρή σταθερή ομάδα συγγενών και φίλων που θα επιλέξουμε να γιορτάσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πρέπει να φοράμε τις μάσκες μας, να αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες συναντήσεις με ανθρώπους που δεν μένουμε στην ίδια στέγη, να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες και τους γνωστούς μας.

Μένουμε ασφαλείς…

Προστατεύουμε τους αγαπημένους μας και τον τόπο μας”.