Έκλεψε τις εντυπώσεις η Πελοπόννησος στην “Greek Tourism Expo 2015”

Greek Tourism Expo 2015 (3)

Greek Tourism Expo 2015 (1)

Άλλη μια δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγράφηκε, αυτή τη φορά στην έκθεση “Greek Tourism Expo 2015”, η οποία φιλοξενήθηκε από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον προορισμό, να ενημερωθούν για τις ειδικές προσφορές των επαγγελματιών και να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις μέσα από έναν διαμορφωμένο χώρο με την ονομασία “Το Κελάρι της Πελοποννήσου”, όπου διάσημοι σεφ δημιούργησαν παραδοσιακές συνταγές φτιαγμένες αμιγώς από τοπικά προϊόντα.

Τα εγκαίνια έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ την Greek Tourism Expo 2015 (4)Πελοπόννησο εκπροσώπησαν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουριστικών Υποδομών Λακωνίας Ιωάννης Μπουκουβάλας. Η κ. Κουντουρά, στην επίσκεψή της στο περίπτερο της Πελοποννήσου, επικρότησε το μοντέλο που ακολουθεί η Περιφέρεια για να προβάλει τον προορισμό συνδυαστικά με τη γαστρονομία και τα προϊόντα, ενώ δοκίμασε και αρκετές από τις παραδοσιακές γεύσεις της Πελοποννήσου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν 30 επαγγελματίες τουρισμού απ’ όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε προγραμματισμένα b2b επιχειρηματικά ραντεβού με hosted buyers του εξωτερικού οι οποίοι συμμετείχαν στην έκθεση.

Τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης, στο περίπτερο της Πελοποννήσου βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Περικλής Μαντάς και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, οι οποίοι συμμετείχαν σε συναντήσεις με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή το περίπτερο επισκέφθηκε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία συνομιλώντας με την κ. Νικολάκου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με συνεχείς εξωστρεφείς δράσεις για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Greek Tourism Expo 2015 (2)

Η “Greek Tourism Expo” αποτελεί αμιγώς τουριστική έκθεση και είναι η μοναδική που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα. Φέτος συμμετείχαν 100 και πλέον διεθνείς και υψηλού επιπέδου hosted buyers από 25 χώρες.