Έκοψαν την πίτα τους οι έμποροι του Γερακίου

pita syllogou Gerakiou

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και σε μια αίθουσα που έσφυζε από κόσμο, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου έκοψε την 9η πρωτοχρονιάτικη πίτα του στις 6 Ιανουαρίου (ανήμερα των Θεοφανείων), στο καφέ «Μελιά» στο Γεράκι.

Παρευρέθησαν ο αιδεσιμότατος Ιωάννης Χαραμής, η αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Νίκη Χρήστου-Μιχαλούτσου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ευρώτα κ. Φίλιππος Πήλιουρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου και Παναγιώτης Αργυρίου, οι πρόεδροι των συλλόγων του Γερακίου και πλήθος κόσμου.

Μετά την ευλογία της πίτας, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος, ο οποίος μαζί με τις ευχές του για τη νέα χρονιά αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα του συλλόγου κατά το έτος 2013, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «με συλλογική προσπάθεια και ομοψυχία, με στήριξη της τοπικής αγοράς και αλληλοϋποστήριξη των εμποροεπαγγελματιών, θα μπορέσει ο εμπορικός κόσμος να αντεπεξέλθει στα οικονομικά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας».

Ευχές για τη νέα χρονιά έδωσαν και όλοι οι επίσημοι. Ο τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν ο μικρός Γιάννης Χρ. Βουρβουριώτης. Για το καλό της χρονιάς του δόθηκε από τον πρόεδρο ένα δώρο.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου προσέφερε τα αναψυκτικά και τους καφέδες σε όλους τους παρευρεθέντες και χάρισε από ένα αναμνηστικό δώρο σε κάθε οικογένεια.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η κλόουν Αφρουλίτσα μαζί με τον Mάγο του Οζ και την Αγιο-Βασιλίνα, οι οποίοι σε διπλανή αίθουσα διασκέδασαν για τρεισήμισι ώρες όλα τα μικρά παιδιά, παίζοντας διάφορα παιχνίδια και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.