Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών

exarthrosi kyklomatos

 exarthrosi kyklomatos

Εξαρθρώθηκε πολυμελές εγκληματικό δίκτυο, το οποίο δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια κάνναβης και την περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου και την Αττική. Το δίκτυο αποτελούσαν τρεις ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δρούσαν στη Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, Αττική, καθώς και σε άλλες περιοχές της επικράτειας. Οι εγκληματικές οργανώσεις, όπως προέκυψε, συνδέονταν μεταξύ τους με την μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων».

Σε ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Ηλείας και στο Ζεφύρι Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι άτομα, ενώ η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση περιλαμβάνει ακόμη 136 άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες κυρίως για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβης και ηρωίνης), ναρκωτικά δισκία, λαθραίος καπνός, έξι οχήματα, εξήντα κινητά τηλέφωνα, πέντε ζυγαριές ακριβείας, κυνηγετικά όπλα, χρυσές λίρες και πάνω από 45.000 ευρώ σε μετρητά.