Έλεγχος για απάτη σε έργα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας;

elegxos

elegxos

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Χαράλαμπο Σκούρο απευθύνουν εννέα περιφερειακοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σταύρος Χρυσαδάκος. Αντικείμενο της ερώτησης ο φημολογούμενος έλεγχος που διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:

“Καθημερινά πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη διεξαγωγή ελέγχου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από κλιμάκιο ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), για συγκεκριμένα έργα του χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ”, αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, και “με δεδομένο ότι υπάρχουν και άλλες εκκρεμούσες καταγγελίες στα χέρια του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, ερωτάται ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου:

1. Αν πράγματι διεξάγεται έλεγχος και, αν ναι, πότε προγραμματίζεται η ενημέρωση του ΠΣ σχετικά με την πορεία του ελέγχου και τα έργα στα οποία αφορά;

2. Αν ισχύει, ο έλεγχος έχει γίνει αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας;

3. Έχει προηγηθεί έλεγχος για άλλα έργα που πραγματοποιήθηκαν με συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια και ποια τα αποτελέσματα του;”.