Έληξε η α΄ κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών στην Ταϋγέτη

Taygeti - koritsia (4)

“Ταϋγέτη σ’ αγαπώ…”. Με αυτό το σύνθημα στα χείλη, την Κυριακή 13 Ιουλίου, αποχαιρέτησαν τα κορίτσια της στ΄ δημοτικού και των δύο πρώτων τάξεων του γυμνασίου την κατασκήνωση της Ταϋγέτης, εκφράζοντας τη λύπη τους που πέρασαν τόσο γρήγορα οι ξέγνοιαστες, χαρούμενες, ωφέλιμες και δημιουργικές ημέρες της α΄ κατασκηνωτικής περιόδου των κοριτσιών.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού, τα κορίτσια αγκαλιασμένα έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι, αφήνοντας πίσω τους τον πανέμορφο χώρο της κατασκήνωσης και παίρνοντας μαζί με τις αποσκευές τους μοναδικές εμπειρίες ζωής, απαράμιλλη πνευματική ωφέλεια και ανεκλάλητες στιγμές χαράς.

Στη ζεστή και όμορφη εορτή λήξης η αρχηγός, πρεσβυτέρα – καθηγήτρια θεολόγος κ. Κανέλλα Μανώλη – Σπηλιώτη, ανέφερε μεταξύ άλλων πως “σε μια εποχή πλήρους συγχύσεως, όπου το φυσικό λοιδορείται και το αφύσικο αποθεώνεται, όπου θεωρείται οπισθοδρομική η οποιαδήποτε σχέση με το Θεό, εθνικισμός η αγάπη στην πατρίδα, εμείς εδώ αντιστεκόμενοι στο ρεύμα γνωρίσαμε την Παναγία, τη νιώσαμε σαν μάνα μας, προσπαθήσαμε να την κάνουμε την καλύτερή μας φίλη, όπως ένας Άγιος των ημερών μας προτρέπει, και ταξιδέψαμε μέσα από την ιστορία των εικόνων της σε μέρη ελληνικά, μέρη μαρτυρικά ποτισμένα με αίμα ηρώων αγωνιστών, όπως ο Πόντος, η Μικρά Ασία, η Β. Ήπειρος, η Κύπρος”.

Μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, των θεατρικών και του χορευτικού από τις κατασκηνώτριες, η γιορτή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του π. Γεωργίου Μπλάθρα, πρωτοσυγκελεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και εκπροσώπου του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Ο π. Μπλάθρας μετέφερε τις ευχαριστίες του προς την αρχηγό και τα στελέχη για την ανιδιοτελή προσφορά τους, ενώ επαίνεσε τα παιδιά για την όμορφη και αυθόρμητη γιορτή που ετοίμασαν, μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν τα παιδιά έλαβαν τα αναμνηστικά δώρα τους και όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν το καθιερωμένο κέρασμα.