Έληξε η α΄ κατασκηνωτική περίοδος στην Ταϋγέτη

lixi a kataskinotikis periodou Taygetis

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης στην Ταϋγέτη, η εορτή λήξης της α΄ κατασκηνωτικής περιόδου, που ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου για τα αγόρια ηλικίας 11-13 ετών.

Μέσα στον ειδυλλιακό χώρο των κατασκηνώσεων, που βρίσκονται κοντά στην ιερά μονή Παναγίας Ταϋγέτης, τα παιδιά πέρασαν όμορφες στιγμές, γεμάτες με πλούσιες δραστηριότητες και ευκαιρίες πνευματικού ανεφοδιασμού. Με την ανύσταχτη φροντίδα του αρχηγού αρχιμ. π. Σεραφείμ Κοσμά, του υπαρχηγού κ. Ηλία Κοκκορού, του υπεύθυνου ιερέως π. Γεωργίου Σκοπαράντζου και των υπολοίπων στελεχών, τα παιδιά έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, διασκέδασαν, ενώ έμαθαν να ζουν ομαδικά, με πνεύμα αγάπης και θυσίας. Το σύνθημα της περιόδου ήταν “Του Κυρίου η Γη” και τα στελέχη μίλησαν στα παιδιά για τη δημιουργία του κόσμου από τον Θεό, το φυσικό περιβάλλον, τα φυτά στη λατρεία της εκκλησίας και άλλα θέματα σχετικά με την πνευματική ζωή. Τα παιδιά τις ημέρες τις παραμονής τους στην κατασκήνωση δέχθηκαν και την επίσκεψη του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κ. Ευσταθίου, ο οποίος συνέφαγε μαζί τους, άκουσε τα συνθήματα και τα τραγούδια τους και μίλησε μαζί τους.

Η εορτή της λήξης πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, ενώ οι μικροί κατασκηνωτές παρουσίασαν ένα λιτό εορταστικό πρόγραμμα ενώπιον των γονέων τους και άλλων παρισταμένων. Τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Ευστάθιο εκπροσώπησε ο αιδεσιμολ. π. Κων/νος Ορφανάκος, εφημέριος του ΙΝ Αγίου Νικολάου Σπάρτης, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του ποιμενάρχη μας, τόσο στους κατασκηνωτές και τα στελέχη της κατασκήνωσης όσο και προς τους γονείς των παιδιών.

Η κατασκήνωση θα συνεχίσει να λειτουργεί για όλο τον Ιούλιο, φιλοξενώντας εντελώς δωρεάν συνολικά 400 παιδιά.