“Ένας νέος, καθαρός ΣΥΡΙΖΑ έρχεται!”

pena

pena

γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης,

εκπαιδευτικός και μέλος της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης

________________________________________________________________________________

Έντονες ζυμώσεις κυριαρχούν στο πολιτικό προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσουν νέο πολιτικό φορέα έκφρασης!

Τα βαρίδια του καθεστωτικού Συνασπισμού που μας έστειλαν στην καταστροφική συνθηκολόγηση συν τα πασοκικά κατακάθια που μεταλλάχτηκαν και αλλοίωσαν την αριστερή φυσιογνωμία του κόμματος ας κυβερνήσουν με Ποτάμια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Έρχονται καλύτερες μέρες!

Λαπαβίτσας, Λαφαζάνης, Βαλαβάνη, Κοδέλας, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλης, Πετράκος, Ελληνιάδης και χιλιάδες άλλοι σύντροφοι οργώνουν τη χώρα, ξαναδίνουν κουράγιο σε όλους τους αριστερούς που νιώθουν προδομένοι μετά την 20ή Ιουλίου, ξαναδίνουν νόημα στο εκκωφαντικό ΟΧΙ τους, που τάραξε όλη την Ετρώπη.

Κρίμα, που ο Αλέξης Τσίπρας ενήργησε σαν η τελευταία ασφαλιστική δικλείδα του συστήματος. Τώρα εγκλωβίστηκε στο δίλημμα μεταξύ ενός γιαλαντζί “κεντροαριστερού” ηγέτη τύπου Ανδρέα Παπανδρέου ή μιας -εκ των υστέρων- φυγής/παραίτησης εν μέσω σκληρής διάσπασης του κόμματός μας.

Όσο για το κυβερνητικό έργο μέχρι τώρα…

Απαράδεκτο!

Θα αναφέρω της γελοιότητες του Κουρουπλή, στα ερείπια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, περί συμμετοχής των καρκινοπαθών κατά 50% στα έξοδα που απαιτούνται για τη θεραπεία τους, αν δεν προστρέχουν σε προληπτικές εξετάσεις για 3-4 μορφές καρκίνου. Τέλοιος παραλογισμός, όταν δεν υφίστανται δομές στοιχειώδους προληπτικής ιατρικής και τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε γάζες!

Επίσης, ο τάχα αριστερός Μπαλτάς, πόσες ώρες θέλει να μας φορτώσει στο διδακτικό ωράριο! Μόνο οι εκπαιδευτικοί θα βάζουν πλάτη σε αυτή τη χώρα. Μόλις πέρυσι αυξήθηκε δύο ώρες την εβδομάδα το ωράριό μας και φυτοζωούμε με 600 και 800 ευρώ το μήνα! Αίσχος!

Αυτοί οι -δήθεν- αριστεροί θα τελειώσουν.

Το φετίχ του ευρώ ξέφτισε!

Ήμουν πρόσφατα σε Βελιγράδι και Πράγα. Όπως τα καταφέρνουν σέρβοι και τσέχοι με τα δηνάρια και τις κορώνες τους, θα τα καταφέρουμε και εμείς με τη δραχμή μας!

Η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι δυνατή, όσο και να μας έχουν τα τελευταία τριάντα χρόνια επιβάλει την εξάρτηση των εισαγωγών των προϊόντων τους, τα στοχευμένα ΕΣΠΑ, τις απατηλές επιδοτήσεις.

Όσα εργοστάσια ζάχαρης και να μας κλείσουν, θα ξανασταθούμε στα πόδια μας.

Μόνο υπογράφοντας μνημόνια δεν έχουμε καμία τύχη, καμία ζωή! Με αυτά ανακεφαλαιοποιούνται τραπεζικοί μηχανισμοί, τζογάρεται το Χρηματιστήριο, οργιάζει η παραοικονομία, το μαύρο κυριαρχεί σε κάθε δοσοληψία, κερδοσκοπούν καναλάρχες και μεγαλοεργολάβοι!