Ένα βήμα πιο κοντά η νέα λαϊκή στην πλατεία Νέου Κόσμου

Την πλατεία Σαϊνοπούλου στο Νέο Κόσμο Σπάρτης επισκέφθηκε ο δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Αργυρόπουλο και την προϊσταμένη της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Βιργινία Κοντογεωργάκου, προκειμένου να προχωρήσει ο δήμος στη χωροθέτηση λαϊκής αγοράς. Αυτό άλλωστε είχε αποφασιστεί ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο της 30/4/2018, ύστερα από αίτημα των κατοίκων το οποίο εκφράστηκε με συλλογή 1.100 υπογραφών.

Ο δήμαρχος με τους συνεργάτες του είχε μακρά και ουσιαστική διαλογική συζήτηση με κατοίκους και από κοινού κατέληξαν στην πλέον πρόσφορη πρόταση χωροθέτησης, η οποία θα προωθηθεί για υλοποίηση στα αρμόδια όργανα.

Με ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου χαιρετίζουν την άμεση ανταπόκριση του κ. Βαλιώτη προς την κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και αναμένουν να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια, ώστε το συντομότερο δυνατόν να θεσμοθετηθεί η λαϊκή αγορά στη γειτονιά τους. “Μια τέτοια εξέλιξη”, σημειώνουν, “εκτός από την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ν. Κόσμου και των όμορων συνοικιών, θα προσφέρει αποφασιστικά και δυναμικά στην ανάπτυξη ενός σημαντικού τμήματος της περιφέρειας της Σπάρτης”.