γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


Ο πολιτισμός ΠΡΕΠΕΙ να είναι κορυφαία επιλογή κάθε δημοτικής αρχής και το σινεμά αποτελεί μια μεγάλη και σημαντική ενότητα πολιτισμού.

Ο δήμος Σπάρτης στο παρελθόν έχασε (συνειδητά ή ασυνείδητα θα το γράψει η ιστορία) δυο μεγάλες ευκαιρίες για να αποκτήσει πρώτα το Σινέ-Άνεσις και μετά το θερινό Σινέ-Ρόδον!

Σήμερα, σε εποχές που πολλοί δήμοι σ’ ολόκληρη την Ελλάδα λειτουργούν με επιτυχία δημοτικά θερινά σινεμά (Σέρρες, Καρδίτσα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Λαμία, Βόλος, Καλαμαριά, Κομοτηνή, Χανιά κ.α.) οφείλει ΚΑΙ ο δήμος Σπάρτης να προσφέρει αυτήν τη σημαντική -πολιτιστικού χαρακτήρα- διασκέδαση στους δημότες και τους επισκέπτες του, δημιουργώντας ένα δημοτικό θερινό σινεμά, το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά-συνεργατικά κι ΟΧΙ ανταγωνιστικά απέναντι στη μοναδική κινηματογραφική αίθουσα της Σπάρτης, το Cinema Center.

Μια τέτοια δυνατότητα ίσως υπάρχει στον χώρο του παλιού ιστορικού θερινού σινεμά Φλοράλ, πίσω από το δημαρχείο Σπάρτης. Σίγουρα, όμως, ο δήμος Σπάρτης ΜΠΟΡΕΙ, με ελάχιστο κόστος, να υλοποιήσει τη δημιουργία δημοτικού θερινού σινεμά στο πάρκο Γουδέ, μέσα στο οποίο υπάρχουν δυο, τουλάχιστον, κατάλληλοι χώροι για τη χρήση αυτή.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η δημιουργία ενός δημοτικού θερινού σινεμά στη Σπάρτη θα αναβαθμίσει το πολιτιστικό προφίλ της πόλης και θα προσφέρει μια σταθερή επιλογή ψυχαγωγίας και ανάσας στους δημότες, οι οποίοι, ειδικά το καλοκαίρι, δεν έχουν πολλές επιλογές για “αποδράσεις”!