Ένα ρεπορτάζ που έμεινε… μισό

reportaz

reportaz

Τα σχόλιά τους για τις πολιτικές εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας και ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος ζήτησε την περασμένη Τετάρτη (1η Ιουλίου) η ιστοσελίδα μας από τους πέντε δημάρχους και την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

Και επειδή όπως έχετε καταλάβει εμάς μας διακρίνει επαγγελματισμός, φροντίσαμε εκτός από την αποστολή του ανάλογου μηνύματος να επιβεβαιώσουμε και τηλεφωνικά ότι οι αυτοδιοικητικοί θα λάβουν γνώση αυτού του ερωτήματος, θα απαντήσουν και εν συνεχεία όλες οι απαντήσεις θα συγκεντρωθούν σε ένα ρεποτάζ. Ε λοιπόν, με εξαίρεση τους δημάρχους Μονεμβασίας και Ανατολικής Μάνης κ.κ. Τριχείλη και Ανδρεάκο (τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά), οι υπόλοιποι τήρησαν σιγήν ιχθύος. Το γιατί, είστε ελεύθεροι να το… φανταστείτε – οι εξηγήσεις μπορεί να είναι πάμπολλες.

Για την ιστορία, ο κ. Τριχείλης εξέφρασε την άποψη ότι έστω και την τελευταία στιγμή με πολύ μεγάλη προσπάθεια θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση και η χώρα να μην οδηγηθεί σε δημοψήφισμα. Σε περίπτωση που αυτό δεν θα απεφεύγετο, ο δήμαρχος υπογράμμιζε την ανάγκη να μη διχαστεί ο λαός.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεάκος προέτρεπε στη δήλωση που μας απέστειλε “όλοι μας να διασφαλίσουμε με τις ενέργειές μας την ήρεμη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος προς όφελος όλων και όχι με την αναζήτηση του τι ψηφίζει ο καθένας”.

Όσο για μας, την επόμενη φορά που θα ανακύψει κάποιο ζήτημα ανάλογης σημασίας σκοπεύουμε να αποταθούμε στον πάπα της Ρώμης, αφού μάλλον θα είναι πιο εύκολο να μας καταδεχθεί και να του αποσπάσουμε σχόλιο.