Ένταση μεταξύ του ΚΚΕ Λακωνίας και του ΚΕΕΜ στην πρόσφατη ορκωμοσία

Κλιμάκιο της τομεακής επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ με αφορμή την ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών πραγματοποίησε την Παρασκευή εξόρμηση έξω από το στρατόπεδο της Σπάρτης, μοιράζοντας ενημερωτικό φυλλάδιο στους στρατιώτες και τους γονείς τους με τίτλο “Καλή θητεία με ψηλά το κεφάλι”. Αντίστοιχες εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως καταγγέλλουν μέλη της τομεακής επιτροπής, “η διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη διέταξε να σταματήσει η διανομή του συγκεκριμένου φυλλαδίου απειλώντας πως «όσοι μοιράζουν έντυπο υλικό» θα απωθηθούν από ομάδα φαντάρων”. Ταυτόχρονα στελέχη του στρατοπέδου “επίμονα και με προκλητικό τρόπο”, όπως υποστηρίζεται, “απαιτούσαν τα ονόματα όσων μοίραζαν το φυλλάδιο και διέταξαν φαντάρους να φωτογραφίσουν τα πρόσωπα και να σημειώσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για «να συνταχθεί αναφορά»”.

“Οι ευθύνες, όμως, για όλα τα παραπάνω βαραίνουν και την κυβέρνηση. Οι φαντάροι είναι νέοι άνθρωποι και έχουν δικαιώματα. Ένα από αυτά είναι το δικαίωμα να ενημερώνονται, να διαβάζουν εφημερίδες και μέσα στα στρατόπεδα και έξω κατά τη διάρκεια της θητείας τους”, αναφέρει ακόμα η σχετική ανακοίνωση της ΤΕ.