Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον φορολογικό έλεγχο στην τεχνική εταιρεία του Βασίλη Τατούλη

Τεταμένο ήταν το κλίμα στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου. Ο επικεφαλής της παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα”, Νίκος Πατσαρίνος, ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα με τον φορολογικό έλεγχο που διενεργείται στην τεχνική ανώνυμη εταιρεία που έχει αναλάβει έργα της Περιφέρειας και της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο αδελφός του περιφερειάρχη.

Λίγες μέρες πριν διέρρευσε σε ανώνυμο blog στο διαδίκτυο έγγραφο της ΔΟΥ Τρίπολης που διεξάγει τον έλεγχο στην εταιρεία, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν έχει φορολογικές εκκρεμότητες και κάνει λόγο για “προσπάθεια κατασυκοφάντησης, από κύκλους που κινούνται στα όρια της αδιαφάνειας και της παρανομίας” και τους οποίους οδηγεί στη δικαιοσύνη.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πατσαρίνος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των έργων της εταιρείας και υπογράμμισε ότι “το θέμα με τη συγκεκριμένη εταιρεία προσβάλλει το περιφερειακό συμβούλιο”.

“Χτυπάνε λάθος πόρτα όσοι έχουν κύριο στόχο να πλήξουν την περιφερειακή αρχή και εμένα προσωπικά” απάντησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, δηλώνοντας ότι “απορρίπτουμε με βδελυγμία τη συμπεριφορά του «κουκουλοφόρου πολιτικού» που δεν διαθέτει το ανάστημα να σταθεί απέναντι στους πολίτες”.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ενώ έκαναν λόγο για φορολογικό έλεγχο σε συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρεία -για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του οποίου ο κ. Τατούλης τόνισε ότι συνιστούν “κακουργηματική πράξη του υπευθύνου για τον έλεγχο αλλά και των λοιπών μελών που πραγματοποίησαν το έλεγχο- υποστήριξε ότι οι αναφορές στην πολιτική του στάση το 2007-2009 αποτελούν απόδειξη ότι είχαν στόχο να τον πλήξουν πολιτικά.

“Η παρέμβαση του γνωστού «ταραχοποιού κουκουλοφόρου» επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έχει το χαρακτήρα πολιτικής μομφής, τη στιγμή που ο ίδιος επιδίδεται σε έναν ηθικισμό παραβιάζοντας τους νόμους της χώρας, ψάχνοντας παράλληλα συμμάχους σε όσους δραστηριοποιούνται στο περιθώριο της κοινωνίας”, δήλωσε ακόμη ο περιφερειάρχης, σε αυτή την ευθεία επίθεση προν τον πολιτικό του αντίπαλο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το έργο της περιφερειακής αρχής απόλυτα διαυγές, δήλωσε ότι αυτοί οι έλεγχοι γίνονται σε όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι το διακύβευμα. “Έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα και έχει αποδειχθεί περίτρανα πως προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πάνω από 14.000 αποφάσεις μας οι οποίες δεν είχαν ποτέ πρόβλημα νομιμότητας”, σημείωσε.