Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας: “Ιδιώτης φαίνεται να προκάλεσε τη φωτιά και όχι ο δήμος”

Ανακοίνωση της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας:

“Η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τη δημοτική αρχή, την περιφερειακή αρχή, το πυροσβεστικό σώμα, την ελληνική αστυνομία, το λιμενικό, την αρχαιολογική υπηρεσία και κάθε άλλο φορέα, καθώς και τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της χθεσινής πυρκαγιάς στο Κάστρο της Μονεμβασιάς.

Με συνεργασία, συντονισμένα και χωρίς πανικό, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατάφεραν να αποσοβήσουν τη διαφαινόμενη καταστροφή, τη στιγμή που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία χιλιάδων θεατών!

Από τα μέχρι ώρας στοιχεία, φαίνεται ότι η φωτιά προκλήθηκε από μεμονωμένη ενέργεια ιδιώτη και προφανώς ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με τη χρήση βεγγαλικών των επισήμων εκδηλώσεων του δήμου Μονεμβασίας. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως κάθε χρόνο η καύση της γολέτας και η ρίψη βεγγαλικών γίνεται από ειδικευμένο προσωπικό και λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των θεατών και του χώρου.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστούμε από καρδιάς τους χιλιάδες επισκέπτες που και φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους και την υπομονή τους, ενώ τους ζητούμε συγγνώμη για όποια ταλαιπωρία υπέστησαν λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της χτεσινής βραδιάς.

Η Μονεμβάσια είναι ένας ανοιχτός τόπος για όλους και οι επιχειρήσεις της θα υποδεχόμαστε πάντοτε τους επισκέπτες μας με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς.

Τέλος η Ένωσή μας προτίθεται να κάνει χρήση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων της -μετά και την ανακοίνωση του επίσημου πορίσματος για τα αιτία της πυρκαγιάς–προκειμένου αφενός να διαφυλάξει τη θεαματικότερη εκδήλωση του καλοκαιριού και αφετέρου να προστατέψει τον τόπο μας από ανάλογα περιστατικά στο μέλλον”.