Έξω πάμε καλά…

Arxaiologiko Mouseio Spartis

Arxaiologiko Mouseio Spartis

Όπως διαβάσατε ήδη, ο δήμος Σπάρτης, συμπράττοντας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρόκειται να πραγματοποιήσει παρουσίαση/προβολή του στους δημάρχους της γερμανικής περιοχής Schwäbisch Hall του κρατιδίου Βάδης Βυρτεμβέργης.

Κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, ο εισηγητής κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στους άξονες της παρουσίασης (τουρισμός, αγροτικά προϊόντα, αρχαιολογικά αξιοθέατα),Argyropoulos Panagiotis αλλά έκανε δημόσια έκκληση και προς τους πολίτες της Σπάρτης να βοηθήσουν τον τουρισμό με την καθημερινή τους στάση. “Δεν είναι εμφάνιση αυτή της πόλης. Πώς θέλουμε να φέρουμε τον τουρίστα; Να τον κάνουμε τι στην πόλη; Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει…”, είπε, για να εξηγήσει πως ο τουρισμός ξεκινά από μας τους ίδιους. Αναλύοντας τη σκέψη του μίλησε για πληθώρα “άσπαστων” κουτιών που μένουν έξω από τους κάδους ανακύκλωσης ή μπαίνουν στους κάδους απορριμμάτων, για μουντζουρωμένες πινακίδες σήμανσης, για άναρχη στάθμευση, ακινητοποιημένα οχήματα κλπ. “Εμείς θα προβάλουμε την πόλη στο εξωτερικό, και οι πολίτες ας βοηθήσουν στο εσωτερικό”, κατέληξε.

Καλά και σωστά όλα αυτά, με μια υποσημείωση: Δουλειά του δήμου είναι ασφαλώς η προβολή στο εξωτερικό, είναι ωστόσο και η εξακρίβωση των παραβάσεων και η τιμωρία των παραβατών που μας εκθέτουν ως πόλη. Βρείτε λοιπόν τους “αγνώστους” που παρατάνε τα κουτιά εκτός κάδων και… ταράξτε τους στη νομιμότητα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, μια υπενθύμιση προς όόόόόόλους τους αρμόδιους: Ο τουρίστας στη Σπάρτη θα έρθει πάνω απ’ όλα για να δει αρχαιολογικό μουσείο. Μουσείο εδώ, μουσείο εκεί, πού είναι το μουσείο;;;