Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ταϋγέτου, την Άρνα, διοργανώνεται ετησίως τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η Γιορτή του Κάστανου. Πρόκειται για μια ξεχωριστή υπαίθρια εκδήλωση που το τελευταίο σαββατοκύριακο κάθε Οκτωβρίου προσελκύει πλήθος κόσμου για ψητά και βραστά κάστανα, ζεστό τσίπουρο και γλέντι με παραδοσιακούς χορούς στην πανέμορφη πλατεία του χωριού.

Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η Γιορτή του Κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου πλάτανου (χαρακτηρισμένου από το κράτος ως μνημείο της φύσης) απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους πάγκους ντόπιων παραγωγών, που πάνω στο ξύλο τους φιλοξενούν όλα τα τοπικά φθινοπωρινά προϊόντα: Μέσα στα πολυτάρια και τα κοφίνια, τα χρώματα από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα, τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούργιο κρασί, τα γλυκά του κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του Ταϋγέτου. Η υπαίθρια αγορά θα είναι ανοικτή την Παρασκευή 26/10 από τις 15.00′ έως τις 21.00′ και το σαββατοκύριακο 27 & 28/10 από τις 11.00′ έως τις 21.00′.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα “Η Αστρινιά” του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας (27/10, στις 15.00′) και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου (28/10, στις 14.30′).