“Έχουμε και λέμε…”

pena

σχολιάζει ο Βαγγέλης Μητράκος


Μνημόνια, χρέος και θυσία λαού
Τσίπρας: «Προσωπικό μου στοίχημα να βγάλω τη χώρα από τα μνημόνια»
Δεν λέει, βέβαια, ο κ. Τσίπρας ότι η συνταγή εξόδου από τα μνημόνια που ακολουθεί είναι η συνταγή των αφεντικών κι ότι αυτή η έξοδος θα είναι βαμμένη με αίμα του λαού. Ακόμα δεν λέει πως όταν “βγούμε από τα μνημόνια” και πάμε στις αγορές, θα δανειζόμαστε υπέρογκα ποσά με επιτόκια θανάτου, για να εξυπηρετούμε τα παλιά χρέη προς τα αφεντικά, πως το συνολικό χρέος της χώρας θα συνεχίσει να ανεβαίνει αφού θα στηριζόμαστε σε νέα δανεικά και πως για να στηριχτεί αυτή η πολιτική διαρκούς δανεισμού θα επιβάλλονται πολιτικές φοβερής λιτότητας που ουσιαστικά θα είναι μνημόνια εσωτερικού!
ΟΛΑ αυτά τα αποκρύπτει ο κ. Τσίπρας προκειμένου να αυτο-αγιογραφηθεί ως ο ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ που θα μας “βγάλει” από τα μνημόνια”!
Ο ΛΑΟΣ να ξυπνήσει και να δει πως η έξοδος από τα μνημόνια είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που μας οδηγούν οι μνημονιακοί τσοπάνηδες ως πρόβατα επί σφαγήν.

Ξέρει ο Δήμος Σπάρτης τις κεραίες του;
Το θέμα των παράνομα εγκατεστημένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι πάντα ανοιχτό στον ελληνικό χώρο. Ο δήμος Σπάρτης έχει χαρτογραφήσει την περιοχή ευθύνης του όπως έχουν κάνει άλλοι δήμοι; Γνωρίζει ΠΟΙΕΣ και ΠΟΣΕΣ κεραίες λειτουργούν, σε ΠΟΙΑ σημεία και ΑΝ πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμότητας;

Η πολιτική της εξόντωσης
«Αυξάνονται συνεχώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και στενάζει η οικονομία στην ασφυξία. Το κράτος πληρώνει όλο και λιγότερο τις δικές του υποχρεώσεις και απαιτεί από τους φορολογούμενους να πληρώσουν όλο και περισσότερα!
Αυτά δεν τα αντέχει καμία κυβέρνηση, καμία οικονομία και καμία κοινωνία! Το σκληρό ροκ τώρα αρχίζει!»

Συνταγή κυβερνώντων για λύση του δημογραφικού
Δ. Καμμένος στον Alpha: “…ο έλληνας πρέπει να έχει ένα καλό εισόδημα για να μπορεί να πάει την φιλενάδα του σε ένα… ξενοδοχείο, αφού φυσικά πρώτα, ως σωστό αρσενικό, την έχει κεράσει 2-3 ποτά. Αλλιώς πώς θα κάνουν παιδάκια”;

Τι είπε ο “εγκέφαλος”!!!
Δ. Καμμένος: “…εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ”.

Σβήνουμε και ως έθνος!
Η οικονομική ύφεση που έχει «χτυπήσει» εδώ και οκτώ χρόνια την Ελλάδα έχει οδηγήσει πολλά ζευγάρια στο να σκέφτονται σοβαρά να κάνουν παιδιά, ενώ όσοι έχουν ήδη ένα παιδί δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση και για δεύτερο.
Ο γυναικολόγος Μηνάς Μαστρομηνάς, ειδικός σε θέματα γονιμότητας, μιλώντας στους New York Times, ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν αποφασίσει να μείνουν στο ένα παιδί, ενώ σε περίπτωση που μείνουν και πάλι έγκυες ζητούν έκτρωση. (Το Κουτί της Πανδώρας)

Συ είπας!!!
Ιούνιος 2011 – Άδωνις για Κυριάκο: «Ζούμε στην εποχή του λαϊκισμού, ο οποίος δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Χθες ας πούμε πήρε τη μορφή ενός βαθύπλουτου γόνου του πολιτικού μας συστήματος, ο οποίος βρήκε τη λύση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας στη βουλευτική αποζημίωση και στα δήθεν προνόμια των βουλευτών.
Βεβαίως, αν είσαι βαθύπλουτος γόνος μπορείς να έχεις πολλές φιλοσοφικές ανησυχίες. Επειδή προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάζεται να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους άρα δεν έχει καμία ανάγκη για οτιδήποτε όσον αφορά τη λύση των πραγματικών προβλημάτων της ζωής. Μια τέτοιου τύπου συζήτηση θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για να λύσουμε πράγματι τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και να δώσουμε πράγματι λύσεις στο σταυροδρόμι στο οποίο βρισκόμαστε. Όχι λύσεις λαϊκίστικες τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά λύσεις πραγματικές”.

Προσοχή – Προσοχή: Δήλωση!
Τσίπρας: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμα παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και της προοπτικής της Ευρώπης».
Βαστάτε τούρκοι τ’ άλογα. Ο εξ Αθαμανίου ορμώμενος σωτήρας της Ευρώπης δεν παίζει πια. Δεν μπορεί ο πάσα ένας να παίζει με την προοπτική της Ευρώπης. Θα τον κάνει νταντά ο Λαλάκης, θα του ορμήσει λέμε.
(Γιάννης Λαζάρου – “Στον Τοίχο“)