“Αγάπησε τον εαυτό σου – Αγάπησε τη μεσογειακή διατροφή”

Meddiet 6

Εκδήλωση προβολής της μεσογειακής διατροφής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Σπάρτης από τον πολιτιστικό οργανισμό “Δρόμοι της Ελιάς”, με την υποστήριξη του δήμου Σπάρτης, στο πλαίσιο του προγράμματος “MedDiet” (“Μεσογειακή διατροφή και ανάδειξη των παραδοσιακών τροφών”). Η εκδήλωση περιελάμβανε γευσιγνωσία ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, ενημέρωση για τη μεσογειακή διατροφή μέσω διανομής εντύπων, καθώς και ενημέρωση από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Καλαμάτας.

Στόχος του έργου MedDiet είναι η ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και η ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων και της τοπικής παραδοσιακής γαστρονομίας. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Μεσογειακής Λεκάνης, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 4, 99 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε περιφέρειες συνεργαζόμενων χωρών που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου.

Οι “Δρόμοι της Ελιάς” είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός έρευνας, τεκμηρίωσης, διάσωσης και προβολής του θεσμού της ελιάς. Έχει διανύσει 130.000 χιλιόμετρα διακομίζοντας “ελαία και πολιτισμό” και την πορεία του συμπληρώνουν εκθέσεις, πολιτιστικές και επιχειρηματικές συναντήσεις, κοινωνικές δράσεις, συνέδρια, διαγωνισμοί, καθώς και έρευνες και εκδόσεις με θέμα την ιστορία, το συμβολισμό, την καλλιέργεια της ελιάς και τη θρεπτική αξία των προϊόντων της.

Meddiet 2

Meddiet 17