Αγανακτώ…

Γιατί

1. Ξόδεψα δεκάδες εργατοώρες για να κάνω ηλεκτρονικά τη δήλωση κτηματογράφησης, ξοδεύοντας 105 ευρώ!!! και θέλουν να περάσω και από το γραφείο κτηματογράφησης γιατί κάπου κόλλησε η οριστική υποβολή της!!!

2. Θέλω να απεργήσω την Τρίτη για τα χάλια της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά θα μου αφαιρέσουν -τιμωρητικά- 80 ευρώ για αυτή τη μέρα από τον πενιχρό μισθό μου.

3. Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω με το αυτοκίνητό μου στην Παλαιολόγου εξαιτίας ενός πανάθλιου καθημερινού μποτιλιαρίσματος και ο δήμαρχος της πόλης μου αναλώνεται σε ….δημόσιες σχέσεις απαντώντας στον πρωθυπουργό της Αγγλίας για την ερείπιο/ποίηση της Σπάρτης ή προσκαλώντας στη δύσμοιρη λακωνική πρωτεύουσα τον χολιγουντιανό πρωταγωνιστή των “300”!!!

4. Έμεινα στο σκοτάδι για κάποια λεπτά με την πρώτη βροχούλα του φθινοπώρου, προχθές.

5. Πληρώνω πανάκριβα το νερό και ταυτόχρονα ακούω έναν δημοσιογραφίσκο του Σκάι που έγινε και βουλευτής να βρίσκει φτηνότατη την τιμή του.

6. Πληρώνω πανάκριβα τον ΟΤΕ και η ταχύτητα του ίντερνετ συχνά πυκνά πέφτει ή χάνεται ολοκληρωτικά!!!

7. Δουλεύω 30 χρόνια στα σχολεία και κάθε χρόνο αγωνιώ για το πού θα βρω φιλολογικές ώρες που να καλύπτουν το διδακτικό μου ωράριο!!!

8. Πληρώνω ΕΝΦΙΑ για σπίτι χτισμένο το 1916 και για ελαιώνες εξαθλιωμένους, μη ποτιστικούς.

9. Ζω τη ζούγκλα του μαυροπίνακα 30 χρόνια και πολλοί συνάδελφοι με καλύτερες δημόσιες σχέσεις βολεύονται σε φορείς (βιβλιοθήκες,αρχεία έως πολιτικά γραφεία και δημοτικούς θώκους)

10. Αγαπώ να παρακολουθώ επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά αδυνατώ να ανεχτώ τα χάλια της ΠΑΕ Σπάρτης που κατρακύλησε δύο κατηγορίες πέρυσι.

11. Την εγκατάλειψη και ρύπανση του Ευρώτα.

12. Τη μη ίδρυση του αρχαιολογικού Μουσείου που όλο γίνεται και όλο μένει στα χαρτιά

13. Για την άθλια είσοδο της πόλης μου στη γέφυρα του Ευρώτα.

14. Για την εγκατάλειψη του Ξένια

Υπάρχει κανένας άλλος αγανακτισμένος πολίτης;

Με ακούει κανείς;

Ιωάννης Χρηστάκης, φιλόλογος