Αγριάνοι: Εορτασμός για τα 100 χρόνια του ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής

mitropolitis Eystathios

mitropolitis Eystathios

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ενοριακού ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγριάνων και η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος” ανακοίνωσαν ότι την Κυριακή 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στους Αγριάνους εκδηλώσεις για τον εορτασμό των εκατό χρόνων (1915–2015) από την αποπεράτωση του ναού.

Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 15/8 θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός, ενώ την Κυριακή το πρωί ο όρθρος και η αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στις 10. 20΄ θα τελεστεί αρχιερατικό μνημόσυνο “υπέρ αιωνίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως, των κτητόρων και ανακαινιστών του ιερού ναού”.

Ακολούθως, στις 11.00΄, στον προαύλιο χώρο θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου “Αγριάνοι (19ος–20ός αιώνας), Ενοριακή – Κοινοτική και Σχολική Ζωή” του εκπαιδευτικού και συγγραφέα κ. Νικολάου Ι. Κουφού, που εκδόθηκε πρόσφατα από την ενορία Αγριάνων. Το βιβλίο έχει προλογίσει ο κ. Ευστάθιος και θα το παρουσιάσει ο πρόεδρος του “Χείλωνα” κ. Βασίλειος Βλαχάκος.

Στις 12.00΄ θα παρουσιαστούν τοπικοί χοροί από χορευτικό συγκρότημα και θα προσφερθούν γλυκίσματα και αναψυκτικά.