Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας: “Ο Δούκας νομίζει ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ελλάδας είναι σαν τους γελαδάρηδες του Τέξας”

Στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 28/1 συζητήθηκε ψήφισμα που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάρτης για τις απαράδεκτες τιμές στις ελιές και το λάδι. Στη συζήτηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου και μέλη του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κώστα Καλαϊτζή. Όπως είπε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του συλλόγου “για να υπάρχουν αγροτικά προϊόντα πρέπει να υπάρχουν οι παραγωγοί αυτό όμως δεν θα μπορεί να συμβεί γιατί οι πολιτικές των κυβερνήσεων-ΕΕ-ΚΑΠ φέρνουν όλο και πιο κοντά στον αφανισμό τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, οι οποίοι πουλάνε το προϊόν τους κάτω από το κόστος παραγωγής στα μονοπώλια και η καταναλωτές το αγοράζουν σε πολύ υψηλές τιμές”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα: “Δεν μας έκανε εντύπωση η τοποθέτηση του δήμαρχου Σπάρτης που στην ίδια κατεύθυνση με την κυβερνητική πολιτική, ρίχνει το φταίξιμο στους αγρότες και κτηνοτρόφους και βγάζει λάδι τα μονοπώλια και της πολιτικές που τις ενισχύουν. Τι μας είπε ο δήμαρχος κ. Δούκας ότι τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι αυτά που καταστρέφουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους, μάλλον ο κ. Δούκας ήταν πάρα πολύ καιρό στην Αμερική και νομίζει ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ελλάδας είναι σαν τους γελαδάρηδες του Τέξας.

Αυτό που ενοχλεί τον κ. Δούκα και τους ομοίους του είναι ότι το οργανωμένο αγροτικό δεν είναι στάσιμο, δεν πιστεύει πια στα παχιά λόγια ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας χαιρετίζει όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που βρίσκονται στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Και διεκδικεί:

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Αύξηση του ετήσιου ακατάσχετου ορίου στα 12.000 ευρώ και 3.000 για κάθε παιδί.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με μείωση των ασφαλίστρων και αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημιάς
  • Μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%
  • Κατάργηση του Ενφια στα χωράφια
  • Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή”.