Από τα ξημερώματα άρχισαν να καταφθάνουν στην Αθήνα αγρότες από όλη τη χώρα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στα σημεία εισόδου της πόλης με στόχο να εμποδίσουν την πρόσβαση των τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν το απόγευμα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο διαδηλωτές από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

Περίπου δύο χιλιάδες αγρότες από την Κρήτη, που κατέπλευσαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τρία πλοία, έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, όπου σημειώνονται μικροεπεισόδια.

Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αστυνομικό μπλόκο στα τρακτέρ της Πελοποννήσου

Οι πελοποννήσιοι αγρότες αναχώρησαν νωρίτερα από τον Ισθμό με αγροτικά και λεωφορεία, αφήνοντας στο μπλόκο όλα τα τρακτέρ, αφού από τη διαπραγμάτευση τους επετράπη να περάσουν έως τα Μέγαρα μόνο 30.