Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας: Καταγγέλλει ότι το περιφερειακό συμβούλιο “πέταξε” τις ευθύνες από πάνω του για τη δακοκτονία

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας διά του διοικητικού του συμβουλίου καταγγέλλει στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους τη στάση των εκπροσώπων των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Λαϊκής Ενότητας και Οικολόγων στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου. Το ΔΣ καταφέρεται εναντίον των παραπάνω καταλογίζοντάς τους πως “έβαλαν πλάτη στον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ελλιπή δακοκτονία, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο τους ελαιοπαραγωγούς του νομού μας στην καταστροφή, δικαιολόγησαν και υποστήριξαν ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και έριξαν το φταίξιμο στους ίδιους τους παραγωγούς”. “Ξέραμε από την αρχή ότι ο κ. Τατούλης και η παρέα του υποστηρίζουν μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών, αλλά τόσο θράσος πάει πολύ” συνεχίζουν οι αγρότες, που διαμηνύουν πως δεν θα σταματήσουν τον αγώνα για τα ζητήματα που αφορούν στην επιβίωσή τους.

Καλούν έτσι τους συναδέλφους τους σε συστράτευση με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και σε αντίσταση στις κυβερνήσεις, την ΕΕ και την ΚΑΠ. Ως προς το δάκο, υπενθυμίζουν τα αιτήματά τους που είναι:
– Εδώ και τώρα αποζημίωση στο 100% της καταστροφής.
– Να αναλάβει εξολοκλήρου το ΥΠΑΑΤ τη δακοκτονία.
– Να μην επιβαρυνθούν οι ελαιοπαραγωγοί το κόστος της δακοκτονίας, και όσοι έχουν ήδη πληρώσει το ποσοστό μέσα από τα τιμολόγια πώλησης να τους επιστραφούν άμεσα.