Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας: “Χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας το άνοιγμα των σχολείων”

sxoliki aithousa

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων καθώς θεωρεί ότι γίνεται “χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια και προστασία της υγείας των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών”.

“Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι τελικά η κυβέρνηση βάζει την οικονομία πάνω από την υγεία. Ότι η εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών μας είναι κόστος. Γι’ αυτό και δεν πήρε από την πρώτη στιγμή, απ’ τον Σεπτέμβρη μέτρα τέτοια που να μπορούν να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως τόνιζαν επίμονα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Εμείς από την πλευρά μας σαν γονείς ζητούμε από την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να φροντίσουν και να εξασφαλίσουν την προστασία της υγείας των παιδιών, των οικογενειών τους και συνολικά όλου του κόσμου”, αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και ζητούν η κυβέρνηση, έστω και ύστατη στιγμή, να προχωρήσει:

• Στην αξιοποίηση όλων των αιθουσών ώστε να αραιώσουν οι μαθητές σε 15άρια τμήματα.

• Σε προσλήψεις όπου αυτό είναι απαραίτητο σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας.

• Άμεσα σε δωρεάν τεστ covid και εμβολιασμούς σε εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων.

• Στην ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία τους με τον απαραίτητο αριθμό λεωφορείων ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις

• Επαρκή και δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά κλπ) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.