Αγροτοκτηνοτρόφοι: Διαμαρτυρία στην Εφορία Σπάρτης

Eforia agrotes 12

Eforia agrotes 12

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Σπάρτης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 10.00′ το πρωί.

Διαβάστε την ανακοίνωση-κάλεσμα:

Να στήσουμε μπλόκο στα μνημόνια και στα νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο κρύβουν από το λαό ότι τα μέτρα που έρχονται να υλοποιήσουν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, ώστε με το βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων να συγκεντρωθεί η γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών. Θέλουν να στείλουν εμάς και τις οικογένειές μας στις στρατιές των ήδη 1.500.000 ανέργων.

Έρχονται χειρότερα. Η φορολόγησή μας θα φθάσει σε 20% και το 2017 σε 26%, από 13% φόρου που ισχύει σήμερα, και 100% προκαταβολή φόρου από το πρώτο ευρώ, από 27,5% που είναι σήμερα. Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ), η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, η φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων, η μείωση των ενισχύσεων μέχρι και 50% ως το 2019, που προβλέπει η νέα ΚΑΠ 2015-2020, επιταχύνουν το εισόδημα πολύ χαμηλά.

Να στήσουμε μπλόκα στα παλιά και νέα μνημόνια, στα νέα μέτρα που ετοιμάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με τα κόμματα-εφεδρείες τους.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού μας, από την πλούσια πείρα που έχουν, πρέπει να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική μας συμμετοχή, με το δυνάμωμα του συλλόγου μας και τη γέννηση καινούργιων πυρήνων αντίστασης, με την αγωνιστική διεκδίκησή μας, μπορούμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Με τη συμμετοχή μας στους αγώνες και στο σύλλογό μας, συντονίζουμε τη δράση και τις κινήσεις μας μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων”.