Αγρότες: Ένταση στη σημερινή παμπελοποννησιακή κινητοποίηση της Τρίπολης

Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ) ενάντια στην κινητοποίηση των αγροτών που είχε καλέσει σήμερα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) στην Τρίπολη καταγγέλλει η επιτροπή Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Οι αγρότες διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική πολιτική σε συνδυασμό με τις καταστροφές που υπέστησαν από τα καιρικά φαινόμενα και την καθυστέρηση ή τη μη αναγνώριση της αποζημίωσής τους.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ:

KKE“Βρήκαν απέναντί τους τις αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου είχαν πάει να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Διεύθυνση. Καταγγέλλουμε και τη διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Έφη Καγιούλη, που κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις και δεν επέτρεπε στους αγρότες να μιλήσουν χωρίς την παρουσία τους. Αλήθεια ποιους εγκληματίες έψαχναν στους οργανωμένους αγροτικούς συλλόγους;

Φαίνεται καθαρά ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πάει χέρι – χέρι με την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Η μαχόμενη οργανωμένη μικρομεσαία αγροτιά έχει δίκαια αιτήματα και παλεύει για την επιβίωσή της. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση για την επίθεση που έγινε στους μικρομεσαίους αγρότες από τις αστυνομικές δυνάμεις, που αντί να προστατεύουν τους πολίτες από το έγκλημα βρίσκονται ενάντια στις δίκαιες κινητοποιήσεις του λαού.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να μην τρομοκρατούνται, να συσπειρωθούν στους αγροτικούς τους συλλόγους και να φτιάξουν και νέους και σε συμμαχία με το οργανωμένο εργατικό κίνημα να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι την ανατροπή της”.