“Μάθημα Χημείας
Στοιχείο: Τα χημικά στοιχεία είναι τα απλούστερα σώματα στη φύση, αυτά που δεν είναι δυνατόν να διασπασθούν σε πιο απλά. Τα περισσότερα στοιχεία όμως δεν συναντώνται στη φύση σε ελεύθερη κατάσταση, αλλά ενωμένα με άλλα στοιχεία, σε μορφή χημικών ενώσεων.
Δύσκολο λοιπόν να υπάρχουν ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όταν δε αυτά αποτελούνται απο τους νόμιμους εκπροσώπους νόμιμων σωματείων, πάλι δεν τα λες ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ.
Τέλος μαθήματος”.

Τον τρόπο αυτό επέλεξαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης για να απαντήσουν στον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη σχετικά με το όλο θέμα που δημιουργήθηκε ύστερα από την εισβολή τους στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας το Σάββατο.

Η συνέλευση της Λάρισας σφυρηλατεί τα αγροτικά αιτήματα

Εντωμεταξύ χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, και με λακωνική εκπροσώπηση, πανελλαδική σύσκεψη των αγροτικών μπλόκων, η οποία επαναβεβαίωσε τα αιτήματα για:

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η αγροτική φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Κλείνουν υποδομές και ετοιμάζονται για μεγάλο συλλητήριο στο Σύνταγμα

Οι αγρότες ξεκαθαρίζουν ότι τα μπλόκα παραμένουν, ενισχύονται και πληθαίνουν. Μάλιστα από σήμερα Δευτέρα υπάρχει απόφαση σε πανελλαδικό επίπεδο για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους με κλείσιμο δρόμων, τελωνείων, λιμανιών, αεροδρομίων κλπ.

Επιπλέον η χθεσινή διαβούλευση κατέληξε στην απόφαση να μην συμμετάχει κανένας εκπρόσωπος μπλόκου στη σύσκεψη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής, την οποία συγκαλεί αύριο η κυβέρνηση. “Στόχος”, λένε οι αγρότες, “να μας βάλει σ’ έναν «διάλογο – απάτη» που δεν θα οδηγεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας”.

Οι ίδιοι προγραμματίζουν μεγάλο πανελλαδικό – παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με κατασκήνωση και τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή 12/2. Όπως κάνουν γνωστό, θα παραμείνουν εκεί για δύο τουλάχιστον μερόνυχτα, επιδιώκοντας τη σύσταση κοινού μετώπου με όλους όσοι πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές.