Αγρότες: Ποιοι γλιτώνουν τα βιβλία

kinitopoiiseis agrotwn

kinitopoiiseis agrotwn

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων οι αγρότες που υπάγονται στo ειδικό καθεστώς ΦΠΑ με ακαθάριστα έσοδα -κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο- έως 10.000 ευρώ και δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης έως 5.000 ευρώ.

Διευκρινίζεται επίσης ότι το καθεστώς αυτό ισχύει και για μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά ασκούν αγροτική εκμετάλλευση. Σημειώνεται ότι τα κριτήρια της απαλλαγής θα πρέπει να συντρέχουν και τα δύο ταυτόχρονα προκειμένου αυτή να ισχύσει.

Από την πλευρά των αγροτών, όπως αποφασίστηκε χθες σε πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, νέος κύκλος κινητοποιήσεων ξεκινά αύριο με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα. Την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο έξω από τις εφορίες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 25ης έκθεσης γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων Agrotica.