Αγωνιστική Συνεργασία: “Τρομακτική η καθυστέρηση της κωνωποκτονίας – Μεγάλες οι ευθύνες της περιφερειακής αρχής”

Επερώτηση προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου και τον περιφερειάρχη κατέθεσαν οι σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θ. Πετράκος και Δ. Δρούγκας σχετικά με την καθυστέρηση στο έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών.

“Είναι τραγικό και επικίνδυνο όταν αντί να ξεκινήσει η κουνουποκτονία από το Μάρτιο για να είναι αποτελεσματική, είμαστε στις 7 Ιουνίου και ακόμη «να μην έχει βγει στον αέρα» ο διαγωνισμός δημοπράτησης του έργου από την «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας», που είναι ο φορέας στον οποίον αναθέσατε την κουνουποκτονία”, σημειώνουν και υποβάλλουν τα εξής ερωτήματα:

1) Αν και πότε προτίθεται η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας να ξεκινήσει την κωνωποκτονία και με τι πλάνο δράσεων. (Το φθινόπωρο η κωνωποκτονία δεν θα έχει κανένα νόημα).

2) Για ποιον λόγο παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας και δεν έχει γίνει μέχρι τώρα κάτι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει αρχικά η δημόσια υγεία, όλη η δράση να είναι πλέον αναποτελεσματική και πού οφείλεται η όλη αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του φορέα.

3) Για ποιον λόγο αλλαξε ο φορέας υλοποίησης του έργου, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί εκ των προτέρων η εύρυθμη μετάβαση για  την έγκαιρη και αποτελεσματική δράση κατά των κουνουπιών.

4) Αν έχουν προχωρήσει έστω τα μικρά έργα ή υπάρχει και εκεί σημαντική καθυστέρηση. Αν ναι, πού οφείλεται και πάλι η καθυστέρηση του φορέα υλοποίησης Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.

5) Πού και σε ποιον λογοδοτεί ο φορέας υλοποίησης που επελέγη, για τη σημαντική καθυστέρηση του έργου και για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και με βεβαιότητα θα αυξηθούν έτι περαιτέρω με απρόσμενες συνέπειες.