Αγώνας υπεραπόστασης 70 χλμ στον Πάρνωνα

Kronio perasma

Kronio perasma

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης  Δήμου Σπάρτης, οι δήμοι Σπάρτης και Βόρειας Κυνουρίας, η ΤΚ Αγίου Πέτρου και οι τοπικοί φορείς, ο ιστότοπος www.ultrarunning.gr, ο Αθλητικός Σύλλογος Καρυών “Ο Καρυάτης”, ο ΑΣ Βουρβούρων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου Λακωνίας, με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικού συμβούλου στον αγώνα, προκηρύσσουν τον αγώνα υπεραπόστασης 70 χλμ στον Πάρνωνα με το όνομα “Κρόνιον Πέρασμα. Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών”. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Ιουλίου από τις 10.00′ πμ, με αφετηρία και τερματισμό στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας, καλύπτοντας μια κυκλική απόσταση 70 χλμ.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας ξεκινά από τον Άγιο Πέτρο, κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και τερματίζει πάλι στον Άγιο Πέτρο.

Πρόκειται για ένα καλό τελευταίο προπονητικό τεστ για τους δρομείς που θα τρέξουν στο Φειδιππίδειο Δρόμο ή στο Σπάρταθλον τον προσεχή Σεπτέμβριο -και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ. Πραγματοποιείται εξολοκλήρου σε μία περιοχή άπειρου φυσικού κάλλους, περνώντας μεταξύ άλλων κάτω από έλατα, πλατάνια και πεύκα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέχουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές είναι 20 ευρώ και το όριο του αγώνα δεν θα ξεπερνά τις 10 ώρες, δηλαδή συνολικά από τις 10.00′ πμ μέχρι τις 20.30′ μμ, με το επιπλέον μισάωρο να δίδεται ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες του αγώνα.

Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα και αναλυτικά οι λεπτομέρειές του είναι αναρτημένες στη σελίδα www.kronionperasma.com και στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης, www.fdparnonas.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τους διοργανωτές, στέλνοντας e-mail στο lakoniaultrarunning@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6909389162 (κ. Παύλος Γορανίτης).