ΑΔΕΔΥ: Συνδικαλιστική στήριξη στη Φωτεινή Μανωλάκου

nosokomeio Molaon

nosokomeio Molaon

Ανακοίνωση ενάντια στη στοχοποίηση, όπως καταγγέλλει, της Φωτεινής Μανωλάκου από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας εξέδωσε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος της εργαζόμενης, αλλά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετάταξής της. Η ανακοίνωση καλεί επίσης την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Μολάων να στηρίξει τη διωκόμενη.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει επανειλημμένα καταγγείλει τη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου Φωτεινής Μανωλάκου από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας.

Η Φωτεινή Μανωλάκου, εργαζόμενη στο νοσοκομείο Μολάων, μέσα από τους αγώνες της ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Μολάων, υπερασπιζόμενη τη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, στοχοποιήθηκε από τη διοίκηση, η οποία αποφάσισε να τη μετακινήσει αυθαίρετα και παράνομα από το νοσοκομείο Μολάων στο νοσοκομείο της Σπάρτης, 70 χλμ μακριά, ενώ είχε την ιδιότητα της αντιπροέδρου του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, προκειμένου να την απομονώσει και να την τρομοκρατήσει.

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να ανακληθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις της διοίκησης και να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος της συναδέλφου, καθώς και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετάταξης, η οποία έχει παγώσει λόγω της εκδικητικής και αυταρχικής τακτικής της διοίκησης.

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, τέλος, απευθύνεται και στην πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Μολάων, το οποίο οφείλει να πράξει το καθήκον του, να στηρίξει, δηλαδή, τη διωκόμενη συνάδελφο και να σταματήσει ενέργειες όπως η αποστολή εξώδικου εναντίον των μελών του ΔΣ της μειοψηφούσας παράταξης, ενέργεια που στην ουσία λειτουργεί υπέρ της διοίκησης του νοσοκομείου.

Επίσης, αποφασίζει να επισκεφτεί κλιμάκιό της το νοσοκομείο για να στηρίξει τη διωκόμενη συνάδελφο”.