ΑΔΕΔΥ: “Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης!”

nosokomeio Molaon

nosokomeio Molaon

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλοντας στοχοποίηση της Φωτεινής Μανωλάκου, πρώην αντιπροέδρου (και νυν μέλους ΔΣ) του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μολάων, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στην περιοχή της Λακωνίας είναι φανερή, πλέον, η λειτουργία ενός οργανωμένου μηχανισμού στοχοποίησης κι εξόντωσης αγωνιστών. Η συνάδελφος Φ. Μανωλάκου είναι το δεύτερο κρούσμα δίωξης συνδικαλιστικού εκπροσώπου στην περιοχή, μετά τη δίωξη της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μολάων και εκλεγμένης αιρετής εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Οι αγώνες και οι δράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διεκδίκηση της δημόσιας υγείας για όλους, που κλιμακώθηκαν με τη συγκρότηση της επιτροπής πολιτών για την προάσπιση των δημοσίων δομών υγείας, με ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με συντονισμό δράσεων με άλλα νοσοκομεία και άλλες ομάδες εργαζομένων, κατάφεραν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Μολάων -τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και την ελλιπή χρηματοδότηση- και να συσπειρώσουν πολίτες της περιοχής για να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας. Αυτές οι δράσεις ανησύχησαν απ’ ό,τι φαίνεται τους κυβερνώντες, και, μετά τη συνταξιοδότηση του προέδρου του σωματείου, υπήρξε στοχοποίηση της αντιπροέδρου, της συναδέλφου Φωτεινής Μανωλάκου.

Τη Δευτέρα, 13 Οκτώβριου 2014, η συνάδελφος καλείται να απολογηθεί για μια φορά ακόμη, για το πειθαρχικό παράπτωμα της “αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά της και σοβαρή απείθεια”, γιατί υπό την κάλυψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και του Πρωτοβάθμιου Σωματείου της και με την ιδιότητα της αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, αρνήθηκε να μετακινηθεί παράνομα από το Νοσοκομείο Μολάων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης (από τις 27 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 6 Απριλίου 2014 όταν με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης ανεστάλη η παραπάνω απόφαση της διοικήτριας). Και ενώ της έχει ήδη επιβληθεί από τη διοίκηση ποινή προστίμου αποδοχών 15 ημερών, καλείται να απολογηθεί ξανά για τα ίδια “παραπτώματα” με εισήγηση την παραπομπή της στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, που σημαίνει ότι η συνάδελφος κινδυνεύει να τεθεί σε αργία!

Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την εξόντωση των αγωνιστών.

Να είμαστε όλοι εκεί.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ώρα 9.30′ πμ, στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Η δύναμή μας είναι στην ενότητα!».