Αδελφοποιείται με τη γαλλική πόλη Le Plessis-Trévise η Σπάρτη

Επίσκεψη της αντιπροσωπείας της γαλλικής πόλης Le Plessis-Trévise θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Σπάρτης από 27 έως και 30 Μαΐου, στο πλαίσιο της διαδικασίας αδελφοποίησης των δύο δήμων.

Επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας θα είναι ο γάλλος δήμαρχος κ. Didier Dousset. Σκοπός της επίσκεψης είναι η υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε επίσημη τελετή την Τρίτη 29 Μαΐου στις 18.30′ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (παλαιό δημαρχείο). Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η γαλλική αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί σε αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, καθώς και σε αθλητικές και άλλες υποδομές του δήμου. Επίσης, θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις των Παλαιολογείων.

Η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης του δήμου Σπάρτης με εκείνον του Le Plessis-Trévise σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας τους σε πολιτιστικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και την τουριστική προβολή της περιοχής μας.